Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα μέλη της συμμορίας με τις μηχανές – Μέλος της γνωστός πρωταθλητής (φωτο & βίντεο)


- Έως και η Αντιτρομοκρατική είχε συμμετάσχει στις έρευνες - Η λεία τους σε κάθε ληστεία ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ - "Εργαλεία" τους μηχανές μεγάλου κυβισμού - Όλοι είχαν γνωριστεί στις φυλακές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Στην δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των μελών της συμμορίας που έκανε ληστείες με λεία τεράστια ποσά.Μέλος της συμμορίας και γνωστός 32χρονος πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες με μοτοσικλέτες.

Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα και αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο δράσης τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ακόμα και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενεπλάκη στις έρευνες για την εξάρθρωση της μεγάλης ληστρικής συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο γνωστός πρωταθλητής με διεθνείς διακρίσεις σε αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών.

Σε πολλές παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον 32χρονο πρωταθλητή, καθώς κινούταν με μοτοσικλέτα, πάντα με μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αδυνατούν να ακολουθήσουν.

Κατά συνέπεια, σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τα εξελιγμένα μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να εντοπίζει το στίγμα του συγκεκριμένου ατόμου, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία τους κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Πρόκειται για τους:
1. ΜΠΑΛΤΑ Χρήστο του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα
2. ΔΕΔΕ Τρύφωνα του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά
3. ΤΣΑΚΝΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια
4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα
5. ΜΠΑΛΤΑ Ευάγγελο του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

Της σύλληψης διαφεύγει ο Ανδρέας Κότσας του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθείς στις 18-9-1986 στην Πάτρα

Ιλιγγιώδη ποσά από τις ληστείες

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας με τις -πάνω από 200- ένοπλες ληστρικές επιδρομές σε Αττική και επαρχία, μάλλον άνοιξε τώρα.

Κι αυτό, παρά το γεγονός πως συνελήφθησαν τα βασικότερα στελέχη της, ανάμεσα τους και ο γνωστός 32χρονος πρωταθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχουν μπει συγκεκριμένες ληστείες στην επαρχία, με λεία που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ τη φορά.

Εκτιμάται πως τουλάχιστον πέντε συνεργάτες της συμμορίας, κυρίως στην επαρχία, παραμένουν ασύλληπτοι και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται νέες έρευνες, προκειμένου να εξαρθρωθεί πλήρως η πολυδαίδαλη συμμορία.

Έτσι σχεδίαζαν τις ληστείες τα μέλη της συμμορίας

Οι κακοποιοί, πριν από κάθε ληστρική τους επιδρομή, είτε στην Αττική, είτε στην επαρχία, παρακολουθούσαν επί ημέρες τον στόχο τους.

Αυτό, προκειμένου να έχουν πλήρη γνώση, τόσο των συστημάτων ασφαλείας, όσο βέβαια και των χρηματικών ποσών που διακινούνταν.

Παράλληλα, χαρτογραφούσαν την περιοχή, προκειμένου να είναι σε θέση να ξεφεύγουν από επαρχιακούς δρόμους, ακόμα και αγροτικά μονοπάτια, χρησιμοποιώντας σε αυτές τις περιπτώσεις μοτοσικλέτες τύπου “Εντούρο”.

Αντιθέτως, στην περίπτωση που ο στόχος βρισκόταν σε αστικό περιβάλλον, χρησιμοποιούσαν μηχανές τύπου “street”, μεγάλου κυβισμού, με οδηγό βέβαια τον έμπειρο πρωταθλητή αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές, όπου εξέτιαν ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα.

Κατά συνέπεια και εφόσον διέθεταν την τεχνογνωσία, όταν βγήκαν από τα σωφρονιστικά ιδρύματα, έβαλαν μπροστά το σχέδιο τους για την δημιουργία της συμμορίας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom