Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το σατανικό σχέδιο του Λέκτορα του ΑΠΘ που σκότωσε τη γυναίκα του και τη γιαγιά της - Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία

Στη δημοσιότητα το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ιστορία του Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που φέρεται να δηλητηρίασε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της το 2013. Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ! 
Ο Λέκτορας μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Φλεβάρη. Θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα στον Οκτώβριο, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή. Για την ιστορία, ο λέκτορας είχε εξωσυζυγική σχέση με μια 25χρονη Ρωσίδα φοιτήτρια, με την οποία, μάλιστα, απέκτησαν ένα παιδί. 
Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρει ότι από τη δικαστική έρευνα και το παραπεμπτικό βούλευμα προκύπτουν παραλείψεις γιατρών και του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ
Δυο παραπεμπτικά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη δεν αναφέρουν το αρσενικό στα υπό διερεύνηση στοιχεία, τα οποία προσδιορίζονταν μόνο σε ψευδάργυρο, χαλκό, μόλυβδο και κάδμιο. Να αναφέρουμε ότι το αρσενικό είχε αναφερθεί σε φύλλο νοσηλείας, εντοπίστηκε, όμως, μετά τον θάνατο των δυο γυναικών.
To βούλευμα - Πηγή φωτο: Έθνος
Το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ξεσκεπάζει με κάθε λεπτομέρεια το σατανικό σχέδιο του λέκτορα και μοιάζει με σενάριο ταινίας τρόμου: «Χορηγούσε σκοπίμως μικρές ποσότητες της ουσίας, ώστε να προκαλεί κατάσταση χρόνιας δηλητηρίασης, η οποία εύκολα θα μπορούσε να εκληφθεί ως ατύχημα που προκλήθηκε από κατανάλωση κοινών τροφίμων και νερού».
Όσο η 31χρονη σύζυγος του λέκτορα νοσηλευόταν, «ο κατηγορούμενος, ο οποίος επισκεπτόταν τη σύζυγό του τις μεσημεριανές ώρες, και μάλιστα έμενε μόνος μαζί της, καθώς η μητέρα της αποχωρούσε από διακριτικότητα, βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει νερό, στο οποίο είχε διαλύσει ποσότητα αρσενικού στις 28 Ιουλίου. Κατά την παραμονή της στη ΜΕΘ, η υγεία της 31χρονης βελτιώθηκε καθώς ο φερόμενος ως δράστης δεν μπορούσε να της χορηγήσει αρσενικό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

Τα κίνητρα

Στην αναζήτηση των κινήτρων του φερόμενου ως δράστη, τονίζεται ότι «το έπραξε αφενός φοβούμενος ότι θα ανακαλυπτόταν η αιτία των συμπτωμάτων της, ώστε αν επιζούσε θα πρόσεχε πλέον ιδιαίτερα τη διατροφή της, οπότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα δηλητηρίασή της και αφετέρου διότι αν απεβίωνε εντός του νοσοκομείου, ευχερώς θα μπορούσε να ισχυριστεί όπως πράγματι ισχυρίζεται μέχρι σήμερα, ότι η δηλητηρίαση ήταν ατύχημα που οφειλόταν στη διατροφή της».

Η τελευταία πράξη

Μόλις η άτυχη 31χρονη γυναίκα, μητέρα ενός αγοριού, επέστρεψε στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, μετά τη ΜΕΘ, «ο κατηγορούμενος δεν αποθαρρύνθηκε από τις μέχρι τότε αποτυχημένες προσπάθειές του. Αντίθετα, βρήκε την ευκαιρία να της χορηγήσει αρσενικό, ώστε να θεωρηθεί όταν θα ανακαλυπτόταν, ότι βρισκόταν μέσα στις τροφές που παρασκεύαζε η οικογένειά της».

Όσον αφορά στον θάνατο της γιαγιάς της γυναίκας, το δικαστήριο δέχτηκε ότι ήταν στο πλαίσιο προσπάθειας του κατηγορούμενου να αποπροσανατολίσει τις αρχές. Επισκέφτηκε, λοιπόν, τη γιαγιά στο σπίτι της και «τοποθέτησε ποσότητα τριοξειδίου του αρσενικού σε μπουκάλι νερού που διατηρούσε η γιαγιά στο ψυγείο της και από το οποίο όπως ήταν γνωστό σε όλη την οικογένεια έπινε μόνο εκείνη για λόγους υγιεινής».
Μένει να δούμε τι θα διαδραματιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Οκτώβρη.

Το χρονικό της φρίκης

Οι δύο γυναίκες, εγγονή και γιαγιά, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2013. Τα δύο περιστατικά είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του “Παπανικολάου”, όπου είχαν νοσηλευτεί οι γυναίκες.

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε σχετικά μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η 31χρονη εγγονή της, μητέρα ενός αγοριού. Η νεαρή γυναίκα, μάλιστα, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα από τη γιαγιά της και οι γιατροί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να τη θεραπεύσουν επί μέρες.

Από τις εξετάσεις που έγιναν αρχικά, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν κινήθηκαν υποψίες για την αιτία της ασθένειάς τους. Ωστόσο, η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία της νεαρής γυναίκας εξέπληξε τους γιατρούς, που οδηγήθηκαν σε πιθανότητες δηλητηρίασης.

Οι εξετάσεις έδειξαν ισχυρές ποσότητες αρσενικού, μέταλλο το οποίο περιέχεται σε πολλές τροφές, όπως τα οστρακοειδή, όμως οι ποσότητες δεν είναι ικανές να προκαλέσουν στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θάνατο, όπως τουλάχιστον τόνισαν γιατροί.

Ο λέκτορας του ΑΠΘ, λοιπόν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να δηλητηρίασε τη σύζυγό του, που εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στη βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, και τη γιαγιά της. Η δηλητηρίαση προήλθε σταδιακά, σε μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μέσα στο νοσοκομείο "Παπανικολάου", όπου νοσηλευόταν.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι πρόκειται για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απέδωσε το θάνατο των δύο γυναικών σε ατύχημα. Είπε, μάλιστα, στην απολογία του ότι «θα ήθελα να σας πω πολλά πράγματα, αλλά όταν θα τελειώσει η υπόθεση οριστικά.

Αυτή η περίοδος είναι πολύ δύσκολη για μένα, γιατί έχω και ένα παιδάκι από πίσω. Πραγματικά πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που την περνάω άδικα. Στο τέλος θα δικαιωθώ και όλα αυτά θα καταρρεύσουν. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Είναι άσχημο ένας αθώος άνθρωπος να κατηγορείται για κάτι άδικα. Θα καταλάβετε αργότερα».

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom