Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μην ψάχνετε σήμερα για "έγκυρη" ενημέρωση - Απεργούν οι δημοσιογράφοι


Σε 24ωρη απεργία  κατέβηκαν σήμερα οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ.Μετά από αυτό δεν θα μεταδοθούν ενημερωτικές εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε για σήμερα Τρίτη 24ωρη απεργία για την
σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, τις συλλογικές συμβάσεις και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα μέλη της, αλλά και τα μη μέλη της (!), πως ας πούμε τα sites και τους εργαζόμενους σε αυτά, να συμμετάσχουν στην απεργία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2017

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το τοπίο στον χώρο των ΜΜΕ αλλάζει τον χάρτη του με ραγδαίες μεταβολές και σεισμογενή ρήγματα που έχουν αφήσει ήδη πίσω τους θύματα και απώλειες. Εκατοντάδες συνάδελφοι έμειναν άνεργοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς δεδουλευμένα και με αβέβαιο μέλλον, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες.

Η κατάρρευση παντοδύναμων εκδοτικών εταιρειών, με φόντο ένα δυσμενές και ρευστό οικονομικό σκηνικό έφερε νέα δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, την δυναμική του οποίου αναμένουμε όλοι να μετρήσουμε για το μέλλον όχι μόνο του κλάδου και των συναδέλφων μας αλλά κυρίως για αυτή την ίδια την ενημέρωση, την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία της, την ελευθεροτυπία.

Και οι ραγδαίες μεταβολές στον χώρο μας κορυφώνονται δραματικά με την εξάντληση πλέον κάθε ορίου στην διαπραγμάτευση με τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Μετά από ένα χρόνο χωρίς αγγελιόσημο και άκαρπες τριμερείς συναντήσεις με το Υπ. Εργασίας και τους εργοδότες για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, έχουμε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε στον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στο στραγγαλισμό των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

  • Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε πλήρη διάλυση τα Δ.Σ. των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom