Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις φωτιές στη Ζάκυνθο κατέθεσε η κρατική επενδυτική εταιρία του Κατάρ


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η εταιρία Pimana S.A. θυγατρική της Al Rayyan για τις φωτιές στην Ζάκυνθο. Πρόκειται για την κρατική επενδυτική εταιρία του Κατάρ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, την Τρίτη 26/09/2017, οι
πληρεξούσιοι δικηγόροι της εταιρίας Ειρήνη Μιχαλοπούλου και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά παντός υπευθύνου για την πρόκληση αλλεπάλληλων πυρκαγιών στο νησί της Ζακύνθου κατά τους θερινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου 2017.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ο μεγάλος αριθμός των πυρκαγιών, ο χρόνος και η ταυτόχρονη εκδήλωσή τους έχουν δημιουργήσει στις Αρχές την υποψία ότι πρόκειται για οργανωμένους εμπρησμούς, ενδεικτική η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα «ότι δεν έχει καμμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο κτύπησαν εμπρηστές».

Και συνεχίζει: «Η εταιρεία μας, θυγατρική του Ομίλου Al Rayyan, ο οποίος ανήκει 100% στο κράτος του Κατάρ, έχει αγοράσει από το έτος 2014 έκταση 14.250 στρεμμάτων στα βορειοδυτικά του νησιού με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση της».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Ήδη ένα τμήμα της άνω αγορασθείσης εκτάσεως έχει καεί, μεγάλη δε έκταση που περιβάλλει την ιδιοκτησία μας έχει επίσης καεί.

Οι αρμόδιες Aρχές –ορθώς- πράττοντας κήρυξαν αναδασωτέες τις καμμένες δασικές περιοχές, με συνέπεια σύμφωνα με τον ν. 998/79 στις κατεστραμμένες εκ της πυρκαγιάς περιοχές να απαγορεύονται για 30 χρόνια οι μεταβιβάσεις καθώς και η ανέγερση οικοδομών, κτισμάτων και εν γένει εγκαταστάσεων.

Με βάση τα ανωτέρω, πέραν της οδυνηρής καταστροφής του δασικού πλούτου της Ζακύνθου συγχρόνως ματαιώνεται σε μεγάλο βαθμό η νομική δυνατότητα της εταιρείας να προχωρήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και εν γένει της Ελληνικής επενδυτικής δραστηριότητας».

Και καταλήγει: «Η εταιρεία μας είναι διατεθειμένη να συνδράμει στις έρευνες της Δικαιοσύνης και των διωκτικών Αρχών, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να εντοπισθούν, συλληφθούν και τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom