Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σαμοθράκη: Πλημμύρες, κατολισθήσεις κι αποκλεισμένοι δρόμοι από την καταιγίδα (φωτο & βίντεο)


Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν σώα από αυτοκίνητο σε ρέμα - Πλημμύρισαν το κέντρο υγείας, σπίτια και επιχειρήσεις στη Χώρα - Κλειστά τα σχολεία του νησιού.


Μεγάλες καταστροφές, πλημμύρες και κατολισθήσεις έχει προκαλέσει η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Σαμοθράκη το βράδυ της Δευτέρας. 

Η Πυροσβεστική μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει και να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που μίλησε στο protothema.gr, δίνει την εικόνα μια βιβλικής καταστροφής στο νησί. «Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης από τις κατολισθήσεις και τη νεροποντή, τόσο σε κεντρικούς δρόμους που συνδέουν τους οικισμούς όσο και στους δρόμους μέσα στη Χώρα» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς και πρόσθεσε: «Έχουν διακοπεί οι συγκοινωνίες, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές στο δημαρχείο, το Κέντρο Υγείας και πολλά καταστήματα, λόγω της λάσπης και φερτών υλικών. Σκοπεύουμε να ζητήσουμε τη κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».



Οι φωτογραφίες είναι από το e-evros.gr

O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά. 

Δύναμη της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβει σε έξι περιπτώσεις για άντληση υδάτων και, όπως μεταδίδει το e-evros.gr, έχει πλημμυρίσει το Κέντρο Υγείας, σπίτια κι επιχειρήσεις στη Χώρα. 



Το νησί έχει «κοπεί» στα δύο αφού διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και έχουν απομονωθεί τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, ενώ παρασύρθηκε γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ του δρόμου Καμαριώτισσας - Χώρας. 

Συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικοινωνία είναι αδύνατη και μέσω κινητών τηλεφώνων. 



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βροχή μέχρι τις 21:00 είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά, ενώ όπως ανέφερε ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, όσο βρέχει περίπου δηλαδή στην Θεσσαλονίκη από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη!

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού μάλιστα, οι έντονες καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στο νησί.







Βίντεο από facebook Roula Konsalaki





http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom