Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Λήμνος: Υπάλληλοι τράπεζας υπεξαίρεσαν 4.000.000 ευρώ από λογαριασμούς πελατών – Απόφαση καταπέλτης μετά τις απολογίες!


Οι υπάλληλοι της τράπεζας δήλωσαν αθώοι αλλά τα στοιχεία δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια. 

Ποινές κάθειρξης 30 ετών σε δυο από τους κατηγορούμενους
και 27 χρόνων στην τρίτη κατηγορούμενη επέβαλε χθες, Τετάρτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου στους τρεις υπαλλήλους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στη Μύρινα της Λήμνου. Και οι τρεις αντιμετώπιζαν κατηγορίες για πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για υπεξαιρέσεις κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι -και οι τρεις ανώτερα στελέχη της τράπεζας- είχαν αφαιρέσει κατά το διάστημα 2005-2012 από λογαριασμούς καταθετών κυρίως του εξωτερικού, χρήματα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι πάντως αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και δήλωσαν αθώοι. Υποστήριξαν δε ότι δεν υπεξαίρεσαν τα χρήματα αλλά με αυτά κάλυπταν ζημίες που είχαν υποστεί πελάτες της τράπεζας από επενδύσεις που είχαν κάνει μέσω του Ιδρύματος καθώς και έξοδα άλλων τραπεζικών χρήσεων που δεν μπορούσαν αλλιώς να καλυφθούν.

Καταπέλτης για την ενοχή των τριών κατηγορουμένων ήταν στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος πρότεινε ποινές ισόβιας κάθειρξης. Επί της απόφασης του δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση πλην όμως και οι τρεις οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom