Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Αίμα και τρόμος στο Αφγανιστάν: Επίθεση βομβιστή-καμικάζι κοντά σε συνοικία με πρεσβείες


Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στην Καμπούλ από επίθεση βομβιστή καμικάζι. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ο δράστης που ήταν πεζός
ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NDS), το οποίο βρίσκεται κοντά σε συνοικία με πρεσβείες.

«Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στην περιοχή Σας Νταράκ στην Καμπούλ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας έξι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργού, Νατζίμπ Ντανίς.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «τεράστια έκρηξη», που σημειώθηκε περίπου στις 08.30 τοπική ώρα, δηλαδή στις 06.00 ώρα Ελλάδος.

Η περιοχή περικυκλώθηκε άμεσα από δυνάμεις επιβολής της τάξης, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται κοντά στη λεγόμενη «πράσινη ζώνη», δηλαδή την διπλωματική συνοικία και συγκεκριμένα κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και στην έδρα της δύναμης του ΝΑΤΟ, που διοικείται από Αμερικανούς αξιωματικούς.

Σύμφωνα πάντως με πηγή της NDS, στόχο αποτελούσε το κτίριο της υπηρεσίας: «Η έκρηξη έγινε μπροστά στην κύρια είσοδο. Ο νεκρός είναι ένας πολίτης και οι τραυματίες είναι όλοι εργαζόμενοι στην NDS».

Το σημείο ελέγχου πριν από την είσοδο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Μεταλλείων και το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων είχε δεχθεί ξανά επιθέση στις 25 Δεκεμβρίου από άλλο καμικάζι, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί έξι άτομα.

Στα τέλη του Ιανουαρίου σημειώθηκαν στην Καμπούλ τρεις επιθέσεις μέσα σε μία εβδομάδα. Για την τελευταία από αυτές που είχε πραγματοποιηθεί με παγιδευμένο με εκρηκτικά ασθενοφόρο είχαν αναλάβει την ευθύνη οι Ταλιμπάν. Από την επίθεση αυτή είχαν σκοτωθεί 100 άτομα και είχαν τραυματιστεί 250.

Μετά από αυτό το χτύπημα, είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι σε αυτό το σημείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom