Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ο διευθυντής του "Αρχιπέλαγος": Καθαρίζουν την παραλία και αφήνουν το πετρέλαιο στο βυθό (ηχητικό)


Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρύπανση που επιτελείται μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό έκρουσε σε δηλώσεις του στον Realfm 97,8 ο ο διευθυντής της οργάνωσης "Αρχιπέλαγος", Θοδωρής Τσιμπίδης.

«Το πετρέλαιο είναι δύσκολο υλικό, σύνθετο με 3.000 στοιχεία. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό κάποια υλικά φτάνουν στην επιφάνεια, κάποια άλλα βυθίζονται και ένα μέρος ενσωματώνεται στο νερό», δήλωσε ο κ. Τσιμπίδης, ο οποίος ήταν αυτός που έχει καταγράψει σε συγκλονιστικά βίντεο την εικόνα που υπάρχει στο βυθό του Σαρωνικού.

«Αυτό που θα κατακαθίσει στο βυθό θα μείνει χρόνια, αν δεν πάρουμε μέτρα», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, μένει 25 χρόνια σκεπάζοντας το ίζημα της θάλασσας και το νεκρώνει».

Βέβαια, ο κ. Τσιμπίδης τόνισε ότι «υπάρχει τρόπος να καθαριστεί, αλλά πρέπει να γίνει γρήγορα» υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «δεν νομίζω ότι ασχολείται κανείς με αυτό. Καθαρίζουν τις ακτές από το πετρέλαιο και το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

«Οι κρατικοί φορείς είναι ανύπαρκτοι. Όταν έγινε το ναυάγιο έτρεχαν να κάνουν συμβάσεις με τις εταιρείας», πρόσθεσε και επισήμανε: «Υπάρχουν τρόποι να καθαριστεί ο βυθός, πρέπει να φέρουν σύγχρονες τεχνολογίες που έχουν λίγα κράτη και να εντοπίσουν την μόλυνση για να καθαριστεί άμεσα, πριν το πετρέλαιο κατακαθίσει πάνω στο ίζημα του βυθού».

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom