Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στη Νεμέα - Φωτιά και στα Χανιά


Μαίνεται η φωτιά που έχει ξεσπάσει κοντά στη Νεμέα, στην περιοχή Κούτσι.Στο σημείο θα επιχειρούν όλη τη νύχτα ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αριθμούν 98 πυροσβέστες, 40 οχήματα, 24μελές πεζοπόρο και τέσσερα οχήματα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά έχει λάβει διαστάσεις λόγω του δύσκολου ανάγλυφου της περιοχής, που περιλαμβάνει καλλιέργειες αλλά και ρεματιές.

Φωτιά και στα Χανιά

Φωτιά ξέσπασε χτες και σε λόφο του δήμου Αποκόρωνα στα Χανιά. Οι φλόγες κατακαίνε χορτολιβαδική έκταση που βρίσκεται κοντά στο χωριό Βαφές. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία αργά το απόγευμα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με δύναμη 15 ατόμων και με τη συνδρομή πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ.

Αντίθετα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η φωτιά που είχε εκδηλωθεί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης, στο νομό Φθιώτιδας.

Δύο μέτωπα πυρκαγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Βούναινα του δήμου Κιλελέρ, αλλά και στα Άνω Βασιλικά στα Φάρσαλα του νομού Λάρισας.

Η πυρκαγιές καίνε χορτολιβαδικές εκτάσεις και στα σημείο επιχειρούν πυροσβέστες με οκτώ υδροφόρα οχήματα.

Νωρίτερα μικρότερης έκτασης πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στις περιοχές 'Αγιοι Ανάργυροι, 'Αγιος Γεώργιος, Κουλούρι αλλά και στη Νίκαια της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom