Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Καλαμάτα: Απέτρεψαν τον πλειστηριασμό σπιτιού ηλικιωμένης που ζούσε με ΚΕΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Έφερε αποτέλεσμα η οργανωμένη παρέμβαση και κινητοποίηση συνταξιούχων της Μεσσηνίας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου ΙΚΑ - ΕΦΚΑ του νομού, κατάφεραν να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας ηλικιωμένης γυναίκας που ζει με Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.

Μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από την τράπεζα ALPHA BANK στην Καλαμάτα, το πρωί της Δευτέρας 5/2, στην οποία συμμετείχαν και οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στην πόλη, απετράπη ο πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη.

«Θα είμαστε στον αγώνα κάθε μέρα αν χρειαστεί! Ο μόνος δρόμος για να σωθούν τα σπίτια του λαού, είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού σε κάθε γειτονιά σε κάθε σπίτι», αναφέρει το σωματείο, μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και απαιτεί, εδώ και τώρα:

«Να σταματήσει αυτό το αίσχος και πιο συγκεκριμένα να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις σε ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες και σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

Να ακυρωθεί κάθε πράξη που τους αφαιρεί την ιδιοκτησία. Σε περίπτωση που τα σπίτια έχουν ήδη αγοραστεί με πλειστηριασμό να επιστραφούν τα χρήματα στους αγοραστές από τα funds.

Να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση δωρεάν και ασφαλής κατοικία σε όλες αυτές τις οικογένειες.

Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης και δεύτερης κατοικίας και οι επαγγελματικοί χώροι των αυτοαπασχολουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom