Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Συνοδεία περιπολικών η κάθοδος στην Αθήνα, ξεκίνησαν τα πρώτα τρακτέρ (φωτο & βίντεο)


Συντεταγμένα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ των αγροτών στην Αθήνα - Είναι δικαίωμα των αγροτών να διαδηλώσουν, αλλά δεν μπορεί η Αθήνα να κλείσει για δύο ημέρες, το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ.

Από το πρωί βρίσκονται στον Ε65 επιτελείς της Αστυνομίας που σε συνεννόηση με τους αγρότες φροντίζουν για την ομαλή άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν μέχρι το απόγευμα στο Καστρο Βοιωτίας για την τελική τους ευθεία. Συνολικά από τη Θεσσαλία υπολογίζεται πως θα κατέβουν 61 τρακτέρ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο η κίνηση των τρακτέρ γίνεται συνοδεία περιπολικού της Τροχαίας μπροστά και πίσω από την πομπή.

Τα τρακτέρ που βρίσκονται σε κίνηση

Λίγο μετά τις 10 το πρωί περίπου 20 τρακτέρ από την Καρδίτσα μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων ανέβηκαν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.

Παράλληλα περίπου 15 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο μέσω της παλαιαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. 

Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου τα οποία υπολογίζονται σε 30 ώστε όλοι μαζί να κατευθυνθούν στο Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ έχει καταλήξει στο σχέδιο για την άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 18:30 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να φτάσουν αρχικά έως τη λεωφόρο Αθηνών και από εκεί να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην Πλατεία Καραϊσκάκη και τελικά στην πλατεία Ομονοίας.

Όσον αφορά το πώς θα κινηθούν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας η απόφαση της ΕΛΑΣ είναι αυτό να γίνει είτε μέσω της Πανεπιστημίου είτε μέσω της Σταδίου καθώς ένας από τους δύο αυτούς κεντρικούς δρόμους θα πρέπει να είναι ανοιχτός προκειμένου να μπορούν να κινηθούν απρόσκοπτα από αυτόν οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά κτλ.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε πώς όσα τρακτέρ έρθουν στην Αττική, τόσα θα μπουν στο κέντρο της Αθήνας, να μην υπάρξει, δηλαδή, πλαφόν στον ανώτατο αριθμό των αγροτικών οχημάτων. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος της αγροτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, εκτιμάται ότι περίπου 200 τρακτέρ θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ 5.000 άτομα έχουν εγγραφεί για να μετακινηθούν με λεωφορεία. Κατά πληροφορίες 20 θα είναι τα τρακτέρ που θα έρθουν από την Καρδίτσα, 15 από τον Πλατύκαμπο και το Στεφανοβίκειο και άλλα 30 από τον Αλμυρό.

Στον ίδιο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και μια συνεννόηση με τους αγρότες που θα φτάσουν στα διόδια Αφιδνών, από τη βόρεια Ελλάδα, και στα διόδια Ελευσίνας, από τη νότια Ελλάδα, ώστε όλα τα αγροτικά οχήματα και τρακτέρ να ξεκινήσουν μαζί για το κέντρο της πρωτεύουσας.

Όσον αφορά τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες για τη συγκέντρωση, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ ώστε στη συνέχεια οι αγρότες να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας με τον ΗΣΑΠ. Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού όλη η δύναμη της τροχαίας θα είναι στον δρόμο ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο λεκανοπέδιο.

Όπως εξηγούν από Κατεχάκη και λεωφόρο Αλεξάνδρας, δεν υπάρχει καμία διάθεση της ΕΛ.ΑΣ για αντιπαράθεση με τους αγρότες με τις ίδιες πηγές, ωστόσο, να ξεκαθαρίζουν ότι «είναι δικαίωμα των αγροτών να διαδηλώσουν αλλά δεν μπορεί η Αθήνα να κλείσει για δύο ημέρες».

Η εκτίμηση είναι ότι τα τρακτέρ και οι αγρότες θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Τετάρτη, με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να αναλαμβάνουν τη φύλαξη των τρακτέρ που θα είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom