Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Κων/νος Πολυχρονόπουλος: «Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στη Δικαιοσύνη και όσους έδωσαν έστω κι ένα ευρώ» (βίντεο)


«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική Δικαιοσύνη - όταν και αν με καλέσει - και στους ανθρώπους που έδωσαν έστω κι ένα ευρώ» λέει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Είναι η αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε το LIVE NEWS. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει αποκλειστικά στο LIVE NEWS πως από την ημέρα που έσκασε η βόμβα μεγατόνων βρίσκεται μέσα στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου».

«Είμαι στον ‘Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

Δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει όλες αυτές τις μέρες που η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη και η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο χώρος του έχει μόνο ένα μπάνιο, ένα διπλό κρεβάτι στο οποίο κοιμάται και ένα παράθυρο καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «λύνει» τη σιωπή του. Έχει ακούσει δεκάδες μαρτυρίες και πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας και ευχαριστεί κοιτώντας την κάμερα όλον τον κόσμο που παραμένει στο πλευρό του τις δύσκολες αυτές ώρες.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύουν ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται εδώ αυτή την στιγμή. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει ”Ο Άλλος Άνθρωπος”».

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου δήλωσε: «Είναι λυτρωτική η εισαγγελική παρέμβαση, γιατί θα πάψουμε να μιλάμε για φαντάσματα και κουκούλες και μαρτυρίες».

Οι δικηγόροι του που τον επισκέφτηκαν το πρωί στο κτίριο του «Άλλου Ανθρώπου» λένε πως πάνω από 200 άτομα πέρασαν από εκεί για ένα πιάτο φαΐ.

«Είμαστε εδώ μισή ώρα και δεν είναι υπερβολή ότι ήρθαν 200 άνθρωποι να φάνε, να πιουν ένα ποτήρι νερό και να πάνε τουαλέτα».

Και ο Αλέξανδρος Κατσιφός, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου είπε: «Είναι μεγάλη ροή και διαρκώς αυξανόμενη. Και ο Πολυχρονόπουλος μας είπε ότι ξαναέρχονται εθελοντές να βοηθήσουν. Θεωρώ ότι δεν θα πλήξει τον ”Άλλον Άνθρωπο”».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν παρά μόνο στην Δικαιοσύνη, όταν και αν κληθεί και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που από το υστέρημα τους έδωσαν έστω και 50 λεπτά στον «Άλλον Άνθρωπο».

«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική Δικαιοσύνη – όταν και αν με καλέσει – και στους ανθρώπους που έδωσαν έστω και ένα ευρώ».

Οι Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και την δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα του ξέπλυμα μαύρου χρήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου.

Φορώντας μαύρο φούτερ και το χαρακτηριστικό του καπέλο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει πως όποιος τον αναζητά θα τον βρει στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου»: «Είμαι στον ”Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

Η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη με τους δικηγόρους του να εκφράζουν την πεποίθηση τους πως θα βγει πάλλευκος, αλλά όχι αλώβητος από όλη αυτήν την ιστορία.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom