Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Χρήστος Γιαλιάς: Στο σφυρί η βίλα-φρούριο του άγρια δολοφονημένου επιχειρηματία (φωτο)


Ο πλειστηριασμός είναι ακόμη ενεργός και έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου με τιμή εκκίνησης 1,17 εκατ. ευρώ - Τι περιλαμβάνει το ακίνητο με την πισίνα των 136 τ.μ. που είχε κατασχεθεί από τον Ιούλιο του 2023.

Η άγρια δολοφονία του επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα Χρήστου Γιαλιά τη νύχτα της 7ης Φεβρουαρίου σε μικρή απόσταση από την κατοικία του στη Μάνδρα προκάλεσε σοκ. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, η βίλα-φρούριο του Χρήστου Γιαλιά έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί.

Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023, αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στις 28 Νοεμβρίου 2023 και παραμένει ενεργός με προγραμματισμό για τις 6 Μαρτίου 2024 και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.167.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εκτέλεση του 59χρονού Χρήστου Γιαλιά αποδίδεται σε συμβόλαιο θανάτου επαγγελματικά οργανωμένο. Οι δολοφόνοι τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον 20 σφαίρες και στη συνέχεια τον έκαψαν μέσα στο αμάξι του μαζί με το καλάσνικοφ, προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Η δολοφονία σημειώθηκε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από το σπίτι του θύματος. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, προ ετών θύμα δολοφονικής επίθεσης είχε πέσει και η πρώην σύζυγός του. Πρόκειται για μια έπαυλη, αποτελούμενη από πολυτελή βίλα και στρέμματα από κήπους.
gialias-1
gialias-2
Το σπίτι θυμίζει «φρούριο», καθώς, πέρα από τον πέτρινο ψηλό φράχτη ύψους 2 μέτρων, σε κάθε γωνιά του οικοπέδου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες καταγράφουν κάθε κίνηση μέσα στο κτήμα αλλά και περιμετρικά από αυτό.

Ωστόσο, η πολυτελής έπαυλη βρίσκεται απομονωμένη στις παρυφές της πλαγιάς της Κιάφας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα σε αυτήν και ένα δεύτερο σπίτι κοντά στον οικισμό της Μάνδρας.
gialias-3
gialias-8
Πώς έφτασε στο σφυρί

Πάντως, όπως φαίνεται από τη σημερινή αποκάλυψη, ο Χρήστος Γιαλιάς είχε αρκετά χρέη για τα οποία και η έπαυλη κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Επισπεύδουσα για το σφυρί της 6ης Μαρτίου είναι η «Qquant Master Servicer Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις», η οποία ενεργεί με την ιδιότητά της ως μη δικαιούχου και μη υπόχρεου διαδίκου και ως διαχειρίστρια της «ABS Metexelixis SA» που εδρεύει στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Οι απαιτήσεις είχαν μεταβιβαστεί στην τελευταία από την Attica Bank (από τις 22-12-2017).

Εκτελεστός τίτλος είναι Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2022 με την απαίτηση να ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης «ρητώς επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας εταιρείας, για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού, τους νόμιμους τόκους αυτής ως και τα έξοδα της εκτέλεσης και του πλειστηριασμού μέχρι το τέλος αυτού και με ρητή επιφύλαξη της επισπεύδουσας για την ικανοποίηση και είσπραξη άλλων τυχόν απαιτήσεών της κατά του ιδίου οφειλέτη, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλο πλειστηριασμό», όπως σημειώνεται.
gialias-9
gialias-10
Η θέση και η έπαυλη των 618 τ.μ.

Πρόκειται για μια διώροφη μονοκατοικία επιφάνειας 259,44 τ.μ., με υπόγειο επιφάνειας 251,40 τ.μ. και πισίνα 136 τ.μ. , ανεγερθείσα βάσει οικοδομικής άδειας του 2008, επί οικοπέδου (αγρού με ελαιόδεντρα), επιφάνειας 7.031,05 τ.μ., που βρίσκεται επί δύο αγροτικών οδών, στη θέση Λεκανέζα στη Μάνδρα Αττικής.

Το ακίνητο απέχει περίπου 4 χλμ από το κέντρο της Μάνδρας και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «πρόκειται για εξαιρετικά αραιοδομημένη περιοχή, με αγροτικό χαρακτήρα (καλλιέργεια ελαιόδεντρων) και ελάχιστες κατοικίες, κυρίως με μεγάλη παλαιότητα, αλλά και ορισμένες νεόδμητες μονοκατοικίες καλής κατασκευής». 

Ωστόσο, όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο «αποτελεί μοναδικό ακίνητο, τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και από άποψη πολυτέλειας»...

Σύμφωνα με την «εξωτερική-διακριτική αυτοψία» και τα δηλωθέντα στοιχεία το ακίνητο περιλαμβάνει:

-Υπόγειο επιφάνειας 251,40 τ.μ. Κατά τα σχέδια της άδειας πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο και ένα δωμάτιο με χρήση αποθήκης. Βάσει των προσκομισθέντων εγγράφων, έχει γίνει μετατροπή του υπογείου από χώρο βοηθητικής χρήσης σε χώρο κύριας χρήσης και συγκεκριμένα, αποτελείται από γυμναστήριο με χαμάμ, καθιστικό (με εστία) και κουζίνα, αίθουσα ψυχαγωγίας (home cimena και αίθουσα μπιλιάρδου), wine bar, αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο και w.c. Λόγω της κλίσης του εδάφους, η υπόγεια στάθμη φωτίζεται και αερίζεται κανονικά.

- Ισόγειο επιφάνειας 152,44 τ.μ. + 43,20 τ.μ.(Η/Χ) + 36,75 τ.μ. (κλειστός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτου). Σύμφωνα με τα σχέδια της άδειας, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο κουζίνας – καθιστικού, κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, ένα δωμάτιο βοηθητικής χρήσης και ένα δωμάτιο με χρήση αποθήκης. Βάσει των προσκομισθέντων εγγράφων αποτελείται από χώρο υποδοχής, κουζίνα με καθημερινό καθιστικό (με εστία), τραπεζαρία, σαλόνι (με εστία), γραφείο, ξενώνα και λουτρό.

-Ά Όροφος επιφάνειας 107 τ.μ.+ 7,50 τ.μ. (Η/Χ). Σύμφωνα με τα σχέδια της άδειας, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και δύο master υπνοδωμάτια. Βάσει των προσκομισθέντων εγγράφων αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια (master), κουζινάκι, μικρό καθιστικό και αποθήκη.

Σημειώνεται ακόμη ότι η μετατροπή του υπογείου σε κύριο χώρο, το κλείσιμο των ημιυπαίθριων χώρων και η μετατροπή σε κύριο χώρο, η μετατροπή του κλειστού χώρου στάθμευσης σε κύριο χώρο και η δημιουργία σοφίτας, επιφανείας 19,20 τ.μ. (με χρήση υπνοδωματίου), πάνω από το αίθριο του υπνοδωματίου.
Κατόπιν αυτών οι επιφάνειες κύριων χώρων είναι: Υπόγειο 251,40 τ.μ., Ισόγειο 232,39 τ.μ. Α Όροφος 114,50 τ.μ. και Σοφίτα19,20 τ.μ. Δηλαδή συνολικά 617,49 τ.μ.

Το κτήμα και η πισίνα των 136 τ.μ.

Κατά την σχετική περιγραφή της έκθεσης πλειστηριασμού, ο περιβάλλων χώρος είναι περιφραγμένος με μανδρότοιχο ύψους περίπου 2 μέτρων, καλαίσθητα διαμορφωμένος με κήπο, λίμνες, ρυάκια, πλακοστρωμένους διαδρόμους και μικρές γέφυρες.

Έχει φυτευτεί με γκαζόν, θάμνους και διαφόρων ειδών δέντρα. Διαθέτει μικρή εκκλησία, στεγασμένο χώρο bbq, ο οποίος περιλαμβάνει πακτωμένο μαρμάρινο τραπέζι και φούρνο.

Στο κέντρο του αγροτεμαχίου έχει κατασκευαστεί πισίνα επιφάνειας 136 τ.μ. Κάτω από τον χώρο της πισίνας, υπάρχει υπόγειος χώρος, ο οποίος περιλαμβάνει δεξαμενή πετρελαίου και λέβητα. Περιμετρικά της πισίνας έχουν τοποθετηθεί διακοσμητικές πέτρες και έχουν κατασκευαστεί δύο w.c.

Το βόρειο τμήμα του ακαλύπτου οικοπέδου χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης, ο οποίος έχει πλακοστρωθεί.

Στο νότιο τμήμα του οικοπέδου υπάρχει πηγάδι με υπόγεια δεξαμενή νερού, η οποία συνδέεται με σύστημα πυρόσβεσης.

Σημειώνεται ότι για το ακίνητο υφίσταται 20ετής επαγγελματική μίσθωση, που άρχισε την 9.11.2017 και λήγει την 9.11.2037, με εκμισθώτρια την εταιρεία «Φάρμα Κατερίνα Α.Ε.», συμφερόντων του δολοφονημένου Χρήστου Γιαλιά. Με βάση τη σύμβαση που υπογράφεται από τον ίδιο, το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 7.000 ευρώ ετησίως και καταβάλλεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο κάθε μισθωτικού έτους.

Μαζί με τη βίλα-φρούριο θα βγει στο σφυρί και η ψιλή κυριότητα σε ποσοστό 100% αποθήκης υπογείου σε ακίνητο στην Ελευσίνα Αττικής, στην οδό Παρασκευά Ηλιάδη, αρ. 10. Η αποθήκη αποτελείται από ένα χώρο επιφάνειας 79,50 τ.μ. και η τιμή πρώτης προσφοράς για την πλήρη κυριότητα έχει οριστεί σε 23.850 ευρώ, ενώ της ψιλής κυριότητας σε 20.272,50 ευρώ. Η αποθήκη περιήλθε κατά ψιλή κυριότητα στον δολοφονημένο επιχειρηματία το 2002 (με επικαρπωτές την Μαρία Γιαλιά και τον Γεώργιο Γιαλιά).
gialias-6
To ακίνητο στην Ελευσίνα
Η κατάσχεση και τα χρέη

Εκτός από την αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της επισπεύδουσας που έγινε στις 24 Ιουλίου 2023 και η οποία οδηγεί στον πλειστηριασμό υπάρχουν ακόμη τα παρακάτω βάρη:
1) Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 988.000 ευρώ υπέρ Attica Bank από τις 24-07-2008,
2) Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 300.000 ευρώ υπέρ Attica Bank από 19- 06-2009,
3) Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 525.000 ευρώ υπέρ Attica Bank από 15-01-2010.
4) Αναγκαστική Κατάσχεση για ποσό 1.650.933,22 ευρώ υπέρ Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας από 22-07-2019,
6) Αναγκαστική Κατάσχεση για ποσό 1.084.188,71 ευρώ υπέρ Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων από 29-03-2022.

Για το δεύτερο ακίνητο, εκτός της αναγκαστικής κατάσχεσης του Ιουλίου 2023, υπάρχουν ακόμη Προσωρινή Διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών υπέρ της Eurobank από τον Φεβρουάριο του 2011 και Προσημείωση Υποθήκης για ποσό 100.000 ευρώ υπέρ της ABS Metexelixis S.A. από 16-09-2023.

Η «Φάρμα Κατερίνα»

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ιδιοκτήτης και επικεφαλής της εταιρείας «Φάρμα Κατερίνα Α.Ε.», με βασική δραστηριότητα την χονδρική και λιανική πώληση κρεάτων, την εκτροφή πουλερικών, κουνελιών κ.α., την επεξεργασία και συντήρηση κρεάτων και βρώσιμων εντοσθίων, τις εισαγωγές και εξαγωγές των πιο πάνω ειδών κ.ο.κ. Η επωνυμία της εταιρείας προήλθε από την πρώην σύζυγό του. «Το όνομα ήρθε από την γυναίκα μου που κι αυτή κατάγεται από φτωχή οικογένεια κι ήταν η πρώτη που με ενθάρρυνε να προχωρήσω», όπως ανέφερε σε προσωπικό του μήνυμα.
gialias-5

Παράλληλα, υπήρξε ιδιοκτήτης και παράγοντας τριών ποδοσφαιρικών ομάδων και συγκεκριμένα της ΑΟ Τρίκαλα, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.
Στο «δυναμικό» της εταιρείας του εκτός από τη φάρμα που αναπτύσσεται σε 50 στρέμματα στη Μάνδρα, τις κεντρικές εγκαταστάσεις μεταποίησης και το δίκτυο καταστημάτων λιανικής, περιλαμβάνονται το εστιατόριο Aventador στη Λεωφόρο Πεντέλης στα Μελίσσια, ψητοπωλείο στη Μαγούλα καθώς και καντίνες σε Μαγούλα και Μάνδρα. Επίσης, η εταιρεία logistics Gi Express.
gialias-7
Το εστιατόριο Aventador
Ο κύκλος εργασιών της «Φάρμα Κατερίνα» για τη χρήση του 2022 ανήλθε σε 13.211.268,56 ευρώ έναντι 10.479.710,93 ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Εξ αυτών ο τζίρος της χονδρικής ήταν 11.670.062 ευρώ και της λιανικής 1.541.206 ευρώ. Το τελικό (μετά φόρων) αποτέλεσμα ήταν κέρδη 608.701,32 ευρώ έναντι κερδών 254.420,40 ευρώ το 2021.
Το σύνολο υποχρεώσεων ήταν 5.455.592 ευρώ εκ των οποίων 452.569,53 ευρώ αφορούν τραπεζικά δάνεια. Στα δάνεια και απαιτήσεις εμφανίζεται ομολογιακό δάνειο της Α.Ο. Τρίκαλα ΠΑΕ ύψους 200.000 ευρώ.

Για την προβλεπόμενη εξέλιξη της εταιρείας το 2023 εκφραζόταν η αισιοδοξία για περαιτέρω ανοδική πορεία. Σημειωνόταν μάλιστα ότι «προχώρησε μέσω επιθετικών πολιτικών marketing και προωθητικών ενεργειών που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Διοίκηση, στην ενίσχυση της παρουσίας της και της διεκδίκησης ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο αφού η καταναλωτική ψυχολογία είναι αρνητική».

Σε σχέση με τις επενδύσεις της αναφερόταν ότι η εταιρεία έχει αγοράσει αγρό στην Θέση Λεκανέζα στην Μάνδρα Αττικής που αποτελεί και υποκατάστημα της επιχείρησης και έχει ανεγείρει με ίδιες δαπάνες κτίριο στην συγκεκριμένη θέση το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας για την παραγωγή των προϊόντων της. Επίσης έχει αγοράσει ακίνητο στην Ελάτη Τρικάλων, καθώς και δύο ακίνητα στην Ιταλία.

Για τη χρήση του 2022 ο μέσος αριθμός του προσωπικού ανερχόταν σε 704 άτομα, έναντι 451 ατόμων της προηγούμενης. Ακόμη, όπως σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις, «στις 09/02/2022 η Εταιρεία προέβη σε επένδυση στην Πανγαία Α.Ε. με το ποσοστό συμμετοχής να είναι στο 20%» καθώς και σε άνοιγμα νέων καταστημάτων και γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom