Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Φλώρινα: Επεισοδιακή εκδρομή για μαθητές σε χιονοδρομικό - Κόπηκε το ρεύμα και «ξέμειναν» πάνω στο τελεφερίκ (βίντεο)


Εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι του χιονοδρομικού ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για το συμβάν – Στο νοσοκομείο τα παιδιά που τραυματίστηκαν κατά την κατάβαση.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο χιονοδρομικό της Βίγλας Πισοδερίου στη Φλώρινα το πρωί της Τετάρτης (07/02), όταν, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων της Κοζάνης που ήταν εκεί για εκδρομή, «ξέμειναν» στην κορυφή του βουνού/πίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimredia.gr, αναγκάστηκαν να κατέβουν με τα πόδια με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροατυχήματα, καθώς υπήρξαν ορισμένα παιδιά που κατά τη διάρκεια της κατάβασης τραυματίστηκαν σε χέρια και πόδια. Το πλέον αδιανόητο όμως είναι ότι υπήρξαν και παιδιά που έμειναν στο σταματημένο στον αέρα τελεφερίκ, σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες.

Η διακοπή του ρεύματος, όπως προαναφέρθηκε, ήταν προγραμματισμένη. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, κανείς δεν τους ενημέρωσε για τη διακοπή, ενώ από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού λένε πως εκπαιδευτικοί και μαθητές αγνόησαν τη σύστασή τους να περιμένουν στην κορυφή μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Αλληλοκατηγούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του χιονοδρομικού κέντρου, την ευθύνη για το περιστατικό έχουν οι καθηγητές που, παρά τη σύστασή τους να περιμένουν στην κορυφή μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, αποφάσισαν να κατεβάσουν πεζή τα παιδιά προς το κέντρο.

Ωστόσο, εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης, αλλά και γονείς, που τονίζουν πως πρόκειται για ξεκάθαρη ευθύνη των υπευθύνων του κέντρου, οι οποίοι δεν μερίμνησαν να μεταφέρουν τα παιδιά από την κορυφή, ενώ υπογραμμίζουν πως θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί πως θα υπάρξει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα, μάλιστα με αρκετές μαρτυρίες υπήρχαν και παιδιά που έμειναν επάνω στο σταματημένο lift, σε ύψος περίπου “ενός λεωφορείου”, όπως ανέφερε μαθητής στο kozanimedia.

Σύμφωνα με γονείς μαθητών του Γυμνασίου, υπάρχουν παιδιά που έχουν χτυπήσει στα χέρια και στα πόδια, κατά τη διάρκεια της κατάβασης και επισκέφθηκαν προληπτικά το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom