Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Aγώνας επιβίωσης για τους αγρότες: Με αμείωτη ένταση οι πολύμορφες δράσεις των μπλόκων (βίντεο)


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα διεκδικώντας μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματός τους και για να μείνουν στα χωριά και τα χωράφιά τους.

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο το Σάββατο στην έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκεντρώθηκαν αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι την Τρίτη 6 Φλεβάρη στη Νίκαια της Λάρισας, όπου μετά από κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού όλων των μπλόκων της χώρας για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα.

Την Κυριακή, οι αγρότες σε διάφορα σημεία της χώρας συνέχισαν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους. Στην Κρήτη, το πρωί της Κυριακής, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο των Πεζών. 

Ανά διαστήματα οι συγκεντρωμένοι αγρότες έκλειναν συμβολικά τον δρόμο και έκαψαν κλαδιά ελιάς, προκειμένου να να αναδείξουν την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται από την φετινή ακαρπία στην ελιά.

Σύσκεψη έγινε στο μπλόκο του Άστρους Κυνουρίας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου για συντονισμό της δράσης τους σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες του νομού και από άλλες περιοχές, που με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο Άστρος, με συνθήματα και κόρνες, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της κωμόπολης στο χώρο του μπλόκου.

Αντίστοιχα σε αποκλεισμό του δρόμου Αγρινίου – Αντιρρίου στο ύψος της Ερμίτσας, όπου έστησαν μπλόκο, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας και Αγροτικών Συλλόγων. 

Στη Λακωνία, στον κόμβο Δαφνίου – Κροκεών παραμένουν οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, και προγραμματίζουν το απόγευμα της Κυριακής νέα συγκέντρωση και γλέντι στον χώρο.

Το Σάββατο, επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την γραμματέα της ΤΕ Λιβαδειάς Λιάνα Καραβασίλη και τους υποψήφιους βουλευτές Βοιωτίας του ΚΚΕ, Πέτρο Αρκουμάνη και Λουκά Γκικόπουλο, επισκέφθηκαν το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Κάστρου και συμμετείχαν στον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, ταυτόχρονα με την μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγωνιζόμενων αγροτών την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη. 

Επίσης, το Σάββατο, τα διόδια Ακτίου – Βόνιτσας στην Πρέβεζα άνοιξαν οι αγρότες των μπλόκων της Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας και του Λούρου Πρέβεζας, μετά από κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας.

Τη Δευτέρα

Στην Καλαμάτα, σε παμμεσσηνιακή κινητοποίηση καλούν οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού, που θα ξεκινήσουν με προσυγκεντρώσεις από τη Μεσσήνη στις 11 το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί στο Χανδρινού: 9 π.μ., στην Καζάρμα: 10 π.μ. και στο Σταθμός Μεσσήνης: 10 π.μ.. Την αλληλεγγύη του στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών εκφράζει το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών ν. Μεσσηνίας.

Στα Χανιά, κινητοποίηση διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων (ΕΟΑΣΝΧ), στις 11 π.μ. στα Μεγάλα Χωράφια.

Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στην Περιφέρεια διοργανώνει στις 10.30 π.μ. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.

Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στο Εθνικό Στάδιο (γήπεδο).

Στην Ηλεία, οι αγρότες μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων τους, θα προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις με επίκεντρο το μπλόκο τους, με νέα συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom