Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Κρήτη: Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 95 μετανάστες - Συνελήφθησαν τρεις διακινητές

Πλήρωσαν για την μεταφορά τους από 4.500 ως 5.000 δολάρια

Πάνω από 90 μετανάστες εντοπίστηκαν από το Λιμενικό χθες Σάββατο 10/2/24 στην Κρήτη σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ συνελήφθησαν τρεις διακινητές.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στα νότια της Κρήτης βρέθηκαν χθες το βράδυ 64 μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο διακινητής τους ο οποίος συνελήφθη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τους 64 μετανάστες στα νότια της Κρήτης:

Τις βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και διάσωση 64 ατόμων επιβαινόντων σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 43 ν.μ. νότια της Κρήτης από το Φ/Γ “LEOPARD” σημαίας Βιετνάμ υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το “LEOPARD” κατέπλευσε με ασφάλεια στον κόλπο της Μεσσαράς, όπου τα 64 άτομα (όλοι άντρες) μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εξήλθαν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Ηρακλείου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσσαράς.

Η προαναφερόμενη λέμβος ξεκίνησε την 08-02-2024 από τις ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους τα χρηματικά ποσά των 4.500 έως 5.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των αλλοδαπών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. “Έκθεση”.

Eπίσης, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν 34 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ίλιγγα στα Σφακιά. Από τα άτομα που εντοπίστηκαν, οι δύο ήταν οι διακινητές τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τους 34 μετανάστες στα Σφακιά:

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Σφακίων για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή ¨ΙΛΙΓΓΑ¨ της Χώρας Σφακίων.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαπούς να έχουν αποβιβαστεί στη στεριά.

Στη συνέχεια οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, με τη συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.

Κατά την προανάκριση, δύο (02) αλλοδαποί αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους ως οι εκ περιτροπής κυβερνήτες του σκάφους που τους μετέφερε με προορισμό την Ελλάδα.

Οι δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για παράβαση του Ν. 3386/05 ‘’Παράνομη είσοδο στην χώρα’’, του Ν. 4251/14 ‘’Παράνομη διακίνηση μεταναστών’’ σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. “Συναυτουργία’’ και το άρθρου 306 του Π.Κ. ‘’Έκθεση’’.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο των Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ξύλινο σκάφος.

Συνολικά, λοιπόν, εντοπίστηκαν 95 μετανάστες και οι τρεις διακινητές τους.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom