Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Μπλόκο στο Σύνταγμα οι Αγρότες: Στις 18:30 το συλλαλητήριο - «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία» (φωτο)


«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα από τα τρακτέρ των αγροτών που έφτασαν από κάθε σημείο της χώρας με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα ψίχουλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι αγρότες που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αναμένεται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Οι αγρότες έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στα πεζοδρόμια απέναντι και μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας για το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την Εύβοια.

Αυτή την ώρα, πάνω στην Εθνική Οδό βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ τα οποία θα σταματήσουν την πορεία τους λίγο πριν μπουν στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα θα πάρουν το πράσινο φως από την Αστυνομία προκειμένου να κινηθούν προς την πρωτεύουσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή», επισημαίνει με νέα ενημέρωσή της η Τροχαία.

Λόγω διέλευσης των τρακτέρ στη Λεωφόρο Αθηνών πραγματοποιούνται διακοπές στις κάθετες οδούς. Η κυκλοφορία διεξάγεται για τα υπόλοιπα οχήματα από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένονται και στις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Η ΕΛΑΣ θα προχωρά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε τροποποιήσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, με:

  • προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη
  • αντίθετη ροή κυκλοφορίας των τρακτέρ σε οδό Αγίου Κωνσταντίνου, πλατεία Ομονοίας και Πανεπιστημίου ως το Σύνταγμα
  • προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας
  • διακοπή κυκλοφορίας σε Λεωφόρο Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς
  • διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Βουλής (ροή της καθόδου ως την Σέκερη)
  • ροή κυκλοφορίας από την Ακαδημίας μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας

Αντίστοιχες τροποποιήσεις με βάση τα παραπάνω θα γίνουν στα δρομολόγια που εκτελούν σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Οι συρμοί του μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ δεν έχει μέχρι το πρωί της Τρίτης ανακοινωθεί ότι θα επηρεαστούν και θα κινηθούν κανονικά.

https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom