Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Βίντεο ντοκουμέντο με το μοιραίο Mirage λίγο πριν τη συντριβή

Τα τελευταία λόγια του Γιώργου Μπαλταδώρου πριν τη συντριβή

Στα χέρια των μελών της επιτροπής διερεύνησης της αεροπορικής τραγωδίας ανοιχτά της Σκύρου βρίσκεται ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές του μοιραίου Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την καταγραφή της πτήσης του σχηματισμού των μαχητικών αεροσκαφών, που έχει γίνει από την κάμερα του δεύτερου Mirage 2000-5 που βιντεοσκοπούσε όλη την πτήση.

Δείτε το βίντεο του Ε:

Τα τελευταία λόγια του Γιώργου Μπαλταδώρου πριν τη συντριβή

Τον τελευταίο διάλογο με τον σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο, προτού το Mirage 2000-5 πέσει στο πέλαγος, αποκάλυψε στους συναδέλφους του στην 135 Σμηναρχία Μάχης ο δεύτερος πιλότος με το που επέστρεψε στη βάση.

Αρχικά, ο δεύτερος πιλότος ήταν εξαιρετικά ταραγμένος και εξετάστηκε άμεσα από τον γιατρό της βάσης. Οι συνάδελφοι του όντας σοκαρισμένοι, έσπευσαν να τον ρωτήσουν τι ακριβώς συνέβη και τους αποκάλυψε τον τελευταίο διάλογο που είχε με τον ήρωα πιλότο.

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω». Ήταν η τελευταία τους συνομιλία. Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού. Η απόφασή του να κάνει ανάβαση, ήταν εκείνη που, την τελευταία στιγμή, του έσωσε τη ζωή.

Δείτε το βίντεο από το Epsilon από το 8.45:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom