Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Κρήτη: Χειροπέδες στους γονείς του 6χρονου που ήπιε μεγάλη ποσότητα κρασιού!

Νοσηλεύεται στην εντατική με εγκεφαλικό οίδημα

Οι γονείς του παιδιού στα χέρια της αστυνομίας στην Κρήτη. Τι ισχυρίστηκαν μετά την εξέταση των γιατρών.Στην εντατική με εγκεφαλικό οίδημα εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 6χρονο
αγοράκι από το Χάρακα στην Κρήτη, που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα κρασιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο χωριό Στόλοι όταν ένα 6χρονο παιδί ήπιε μεγάλη ποσότητα κρασιού μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
 Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη όταν το παιδάκι διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και ήπιε ένα μπουκάλι κρασί. Σημειώνεται ότι τη στιγμή του ατυχήματος, ο πατέρας έλειπε από το σπίτι.

Η εξέταση των γιατρών στο νοσοκομείο

Οι γιατροί μεταξύ άλλων εξετάζουν αν το παιδί πάσχει και από κάποιο παθολογικό πρόβλημα που δεν έχει γίνει γνωστό. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και  οι γονείς συνελήφθησαν για την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Την ώρα του τραγικού περιστατικού ο πατέρας υποστήριξε ότι έλειπε από το σπίτι ενώ η μητέρα είπε ότι βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο. Η ίδια υποστήριξε στους γιατρούς ότι το παιδί άνοιξε το ψυγείο και πήρε το μπουκάλι με το κρασί με την ίδια να εκτιμά πως ο 6χρονος ήπιε ένα με δύο ποτηράκια.
Η μητέρα του παιδιού ανέφερε πως το παιδί της δεν είχε κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί όταν έλαβε τις πρώτες βοήθειες συνήλθε για λίγο όμως μετά έπεσε σε κώμα αφού είχε κάνει εμετό.

Τι έδειξε η μαγνητική τομογραφία

Επειδή διαπιστώθηκε η σοβαρότητα του περιστατικού και αφού το παιδί βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε μαγνητική τομογραφία στο 6χρονο παιδάκι, από την οποία διαπιστώθηκε ότι το παιδί έχει υποστεί εγκεφαλικό οίδημα.
Σύμφωνα με το Διοικητή των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου, κ. Τασόπουλο, η κατάσταση της υγείας του 6χρονου παιδιού έχει σταθεροποιηθεί, με τη ζωή του παιδιού – όπως όλα δείχνουν – να έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Τασόπουλος, το παιδάκι νοσηλεύεται διασωληνομένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Οπως είπε σήμερα στο ekriti ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουριγάκης, οι βιοχημικές εξετάσεις έδειξαν δηλητηρίαση από αλκοόλη, ωστόσο έγιναν και άλλες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθούν, τυχόν και άλλα αίτια, που επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι γονείς του 6χρονου παιδιού συνελήφθησαν από τις Αρχές, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ παράλληλα εις βάρος τους σχηματίστηκε και δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom