Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΤΩΡΑ: Παναττικό συλλαλητήριο Συνταξιούχων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Με κεντρικό σύνθημα, «Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε τον επανυπολογισμό και το κόψιμο των συντάξεων μας και τη μείωση του αφορόλογητου», οι Συνεργαζόμενες
Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε πανσυνταξιουχικό ξεσηκωμό, με κινητοποιήσεις στην Αττική, η έναρξη των οποίων γίνεται με συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 25 Απρίλη από τις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Δημαρχείου) στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.


Στη σημερινή κινητοποίηση, όπως και στις άλλες συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινώσει για την Αττική οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τις επόμενες βδομάδες, συμμετέχει επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και περιχώρων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην Αττική θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο από τα συνταξιουχικά σωματεία σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Σε ξεσηκωμό καλούν τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣ Δικηγόρων. Καλούν στο δρόμο του αγώνα καθώς σε λίγο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16.

«Οι συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Με όπλο τον αγώνα μας να μην τους το επιτρέψουμε», τονίζουν και καλούν στις εξής κινητοποιήσεις στην Αττική:
  • Τετάρτη 25 Απρίλη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Τρίτη 15 Μάη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Παρασκευή 25 Μάη: Στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Τρίτη 19 Ιούνη: Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Θα ακολουθούν πορείες σε διάφορα υπουργεία και στη Βουλή. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται σταθερά από τα σωματεία σε όλη τη χώρα.


Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
Δευτέρα 23 Απρίλη:
Στις 10.30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Τρίτη 24 Απρίλη:
Στις 10 π.μ. στην Πάτρα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πατρών

Στις 10 π.μ. στη Λάρισα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

Τετάρτη 25 Απρίλη:
Στις 10.30 π.μ. στις Σέρρες συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Πέμπτη 26 Απρίλη:
Στις 10.30 π.μ. στα Γιάννενα, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Στις 10.30 π.μ. στο Βόλο συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου

Στις 10 π.μ. στο Κιλκίς συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Τρίτη 8 Μάη:
Στις 11 π.μ. στην Καρδίτσα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

Στις 10.30 στη Ρόδο συγκέντρωση στο ξενοδοχείο PLAZA

Πέμπτη 10 Μάη:
Στις 11 π.μ. στην Κοζάνη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

Τρίτη 22 Μάη:
Κινητοποίηση στην Καβάλα

Παράλληλα καλούν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος για την 1η Μάη.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη τη χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καθιστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:
  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν το φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του "δεν γίνεται τίποτα" και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom