Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Υπόθεση Δώρα Ζέμπερη: «Θα θυσίαζαν την κόρη μου σε τελετή αν δεν γινόταν η «δουλειά»…»! (βίντεο)

Μαρτυρίες και αντιφάσεις μέσα από τις φυλακές…

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως μέσα από τις φυλακές για το άγριο έγκλημα με θύμα τη νεαρή εφοριακό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ο πρωταγωνιστής του μακάβριου
θρίλερ Μανώλης Σοροπίδης μίλησε για όλα στην Αγγελική Νικολούλη και έδωσε τη δική του εκδοχή στα καίρια και επίμονα ερωτήματα της δημοσιογράφου.

Μιλούσε αργά και δεν ήταν λίγες φορές που κόμπαζε να απαντήσει επικαλούμενος πότε την κακή του ψυχολογία και πότε τα υπομνήματα που κατέθεσε στον ανακριτή. Ισχυρίστηκε πως αυτοί που ήθελαν να βγάλουν την Δώρα Ζέμπερη απ’ τη μέση τον απειλούσαν πως αν δεν τακτοποιούσε τη «δουλειά», θα θυσίαζαν την δεκατριάχρονη κόρη του σε σατανιστική τελετή.

Επέμεινε πως πήγε μόνος του στο νεκροταφείο και πως κάποιος τον περίμενε για να πάρει τη τσάντα της Δώρας, όταν εκείνος θα την έκλεβε. Είπε πως δεν σκότωσε την άτυχη κοπέλα αλλά δεν διασαφήνισε ποιος διέπραξε το έγκλημα. Υποστήριξε πως τραυμάτισε άθελα του το θύμα στο πρόσωπο και στο χέρι και πως το αίμα του βρέθηκε στις χαρτοπετσέτες επειδή σκουπίστηκε όταν τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να διαφύγει. Όσο για τη τσάντα της νεαρής εφοριακού, είπε στην Αγγελική Νικολούλη πως την πέταξε σε ένα χωράφι με χόρτα.

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη σκηνή του εγκλήματος δίνουν τα επιστημονικά εργαστήρια του Γιώργου Φιτσιάλου, τεχνικού συμβούλου που όρισαν η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας. Η κάμερα καταγράφει τα αποτελέσματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως στον τόπο της σφαγής, βρίσκονταν δύο ακόμη άνδρες.

Η μητέρα της Δώρας αποκάλυψε στην εκπομπή τα εξής: Της είχε εκμυστηρευτεί πως μια υπόθεση που χειριζόταν στην εφορία όπου εργαζόταν, είχε σβηστεί από τα αρχεία του υπολογιστή της. Από τότε η άτυχη κοπέλα μετέφερε καθημερινά στη τσάντα της αποθηκευτικά USB στικάκια με δεδομένα. Τραγική ειρωνεία: Μία μέρα πριν δολοφονηθεί εμπιστεύτηκε στους δικούς της πως σε περίπτωση που της συνέβαινε κάτι, είχε φυλάξει χρήματα σε ένα βιβλίο και είχε γράψει τους κωδικούς των τραπεζικών της λογαριασμών και του κινητού της τηλεφώνου.


Την παρακολουθούσε…

Ο νομικός εκπρόσωπος του κατηγορούμενου Βασίλης Λουλέζας που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», μετέφερε στην εκπομπή τα όσα ο ίδιος του είπε. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως ο Σοροπίδης παρακολουθούσε τη Ζέμπερη για τουλάχιστον είκοσι ημέρες. Είχε εντολή από δύο άτομα να την τραυματίσει και να αφαιρέσει τα USB αποθηκευτικά στικάκια δεδομένων από τη τσάντα της. Ο ίδιος είχε πάρει τμηματικά 6.500 ευρώ από κάποιον που του τ’ άφηνε πρωινές ώρες στο σπίτι του, για να ολοκληρώσει τη «δουλειά».

Ο δικηγόρος του τόνισε πως την ημέρα της επίθεσης, ο Σοροπίδης που είναι δεξιόχειρας, είχε νάρθηκα στο χέρι του από τραυματισμό σε πτώση. Λόγω του νάρθηκα, είχε δυσχέρεια να αντιμετωπίσει τη Δώρα κατά τη συμπλοκή τους όταν πήγε να της κλέψει τη τσάντα.
Στη συζήτηση παρενέβη ο δικηγόρος του πατέρα του θύματος.

Ο κ. Λύτρας τόνισε χαρακτηριστικά πως στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας όπου φαίνεται ο Σοροπίδης να πουλάει το κινητό της Δώρας αμέσως μετά τη δολοφονία, δεν φοράει νάρθηκα. Αναρωτήθηκε γιατί αφού είχε επιτευχθεί ο σκοπός του και πήρε τη τσάντα με τα στικάκια που ήθελε, να πάνε οι άλλοι και να την σκοτώσουν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, η αδελφή της Δώρας ζήτησε να μάθει από τον δικηγόρο αν ο Σοροπίδης έχει αποδείξεις για τα άτομα τα οποία επικαλείται σαν ηθικούς αυτουργούς.

Ο κ. Λουλέζας απάντησε πως θα πρέπει να απευθυνθεί στη συνήγορο τους για να μάθουν λεπτομέρειες του υπομνήματος. Στη συνέχεια τόνισε πως ο πελάτης του δέχεται να γίνει αναπαράσταση, που αιτείται η πλευρά της οικογένειας.

Το λόγο πήρε και η δικηγόρος της μητέρας και των αδελφών της Δώρας, κ. Παναγοπούλου.

«Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δύο σοβαρές κατηγορίες. Ας μας αποδείξει ότι δεν είναι αυτός που σκότωσε τη Δώρα κι ας απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, όπως ποιοι είναι οι συνεργοί του. Ας πει την αλήθεια».

«Θα θυσίαζαν την κόρη μου σε τελετή αν δεν γινόταν η «δουλειά»…»

«Πριν πέντε μήνες ήθελα να πέσω στα πόδια σας να σας παρακαλέσω να βρεθούν οι μάρτυρες που είχαν τρομοκρατηθεί… Τώρα έχει περάσει πολύς καιρός…» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, στην Αγγελική Νικολούληαπό τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου υποστήριξε πως εκείνη τη μέρα μπήκε μόνος του στο χώρο του νεκροταφείου και πως ένας συνεργός του τον περίμενε στην κοντινή πεζογέφυρα για να πάρει την τσάντα της Ζέμπερη, που σκόπευε να κλέψει.

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη γιατί δεν μίλησε από την αρχή στην Αστυνομία για όσα ισχυρίστηκε αργότερα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μίλησα γιατί με απειλούσαν πως θα θυσίαζαν σε σατανιστική τελετή την δεκατριάχρονη κόρη μου. Αυτός ο «Χάρης» με απειλούσε που έφερνε στο σπίτι μου τα φάρμακα που είχα ανάγκη… Ήθελε οπωσδήποτε να γίνει η «δουλειά» με τη Ζέμπερη….». Όταν η δημοσιογράφος επέμεινε να μάθει ποιος είναι στην πραγματικότητα ο «Χάρης», ο Σοροπίδης απέφυγε να της απαντήσει. Αρκέστηκε να της πει πως θα της στείλει το υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, με λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που αναφέρει.

«Το Ανθρωποκτονιών να βρει το ντοκουμέντο…»


Ο δράστης μιλώντας με τη δημοσιογράφο ισχυρίστηκε πως ήταν μόνος του στο νεκροταφείο , κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν μάρτυρες, που μέχρι σήμερα δεν έχουν μιλήσει. Τους απηύθυνε μάλιστα έκκληση έστω και τώρα να παραμερίσουν τον φόβο τους και να σπάσουν τη σιωπή τους. Η δημοσιογράφος επέμενε ότι θα πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος αποκαλύπτοντας τους συνεργούς του, γιατί τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι πειστικά.

«Αφού δεν πείθετε εσείς με όσα λέτε πως θα πειστούν οι μάρτυρες, να βγουν και να μιλήσουν;» τόνισε.

Η Αγγελική Νικολούλη επέμεινε σε καίριες ερωτήσεις ενώ ο δράστης απέφευγε να απαντήσει. Ο διάλογος μεταξύ τους είναι χαρακτηριστικός:

«Αφού δεν γνωρίζατε την κοπέλα όπως λέτε, γιατί τόσο μένος, τόσες μαχαιριές για μια κλοπή;»

«Δεν τη μαχαίρωσα εγώ. Δεν την είδα την κοπέλα. Ήταν σκυμμένη. Αν την είχα δει θα είχα φύγει, δεν θα είχε γίνει….! Μόνο τα χερούλια της τσάντας είδα. Πήγα να πάρω τη τσάντα και τότε εμφανίστηκε από πίσω η κοπέλα, όταν πήγα να φύγω..» απάντησε ο Σοροπίδης.

«Και τότε το αίμα σας πως βρέθηκε στην χαρτοπετσέτα αφού δεν της επιτεθήκατε με το μαχαίρι;»

«Σκούπισα τα χέρια μου την ώρα που έφυγα…»

«Άρα τους βλέπατε αυτούς που μαχαίρωσαν τη Δώρα, είχατε πάει μαζί».

«Όχι όχι, εγώ την τραυμάτισα άθελα μου στο χέρι και στο πρόσωπο κι όπως γύρισα, μάτωσε το χέρι μου.»

«Δεν μου τα λέτε καλά…»

«Από μένα η κοπέλα κυρία Νικολούλη σηκώθηκε κι έφυγε…»

«Μαχαιρωμένη έφυγε όμως κύριε Σοροπίδη…»

«Ναι στο χέρι και στο πρόσωπο… Τις μαχαιριές τις έφαγε από αυτούς που ήθελαν να τη βγάλουν απ΄τη μέση…»

«Από την έρευνα μου έχω άλλα στοιχεία. Μήπως κάτι σας φοβίζει και δεν λέτε την αλήθεια;»

«Όχι δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Κι όταν θα βγει η αλήθεια κανείς δεν θα έχει τα μούτρα να μου πει κάτι…».

«Εμένα σαν Αγγελική δεν με έχετε πείσει. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα ντοκουμέντο για όσα ισχυρίζεστε».

«Το ντοκουμέντο να το βρει το τμήμα Ανθρωποκτονιών…»


Όσο η Αγγελική Νικολούλη επέμενε, τόσο ο Σοροπίδης έπεφτε σε συνεχείς αντιφάσεις, μέχρι που επικαλέστηκε την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση για να μη συνεχιστεί η κουβέντα τους και της πρότεινε να της στείλει το περίφημο υπόμνημα. Σχετικά με το τι έκανε τη τσάντα της Δώρας και γιατί δεν την βρήκαν οι αστυνομικοί που του ζήτησαν να τους υποδείξει το σημείο που την είχε πετάξει ή κάψει, είπε πως την άφησε σε ένα χωράφι με αγριόχορτα.



«To θύμα «μιλάει» στα επιστημονικά εργαστήρια…»


Ο γενετιστής, μοριακός βιολόγος και δικαστικός πραγματογνώμονας Γιώργος Φιτσιάλος, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ»για τα δύο σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η επεξεργασία των πρωτογενών εργαστηριακών αποτελεσμάτων από τη σορό και τα ρούχα της άτυχης εφοριακού.

Είναι ένα επιπλέον γενετικό υλικό αγνώστου μέχρι στιγμής ανδρός στα νύχια του δεξιού χεριού του θύματος και ένα ακόμη διαφορετικό ανδρικό DNA, στην εσωτερική επιφάνεια της τσέπης του μπουφάν που φορούσε η Δώρα.

«Είναι σημαντικό να πούμε πως το δεξί χέρι ήταν καλυμμένο με αίμα. Για να καταφέρουμε να εξάγουμε το γενετικό υλικό του άνδρα που ήρθε σε επαφή με τη Δώρα, σημαίνει ότι το DNA που άφησε ήταν εξαιρετικά ισχυρό. Το εύρημα αυτό αποδεικνύει πως προέκυψε πάλη μεταξύ του ανδρός και του θύματος κάτι που επικυρώνεται και από τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Η δεύτερη πληροφορία αφορά στο μπουφάν. Γνωρίζουμε ότι η Δώρα έπεσε θύμα ληστείας. Ο ληστής έψαξε στα ρούχα του θύματος. Μιλάμε για δύο διαφορετικούς άνδρες πέραν του κατηγορούμενου», τόνισε ο κ. Φιτσιάλος.

Αναφορικά με το DNA του Σοροπίδη που εντοπίστηκε σε χαρτοπετσέτες με αίμα πεταμένες κοντά στον τόπο του φονικού, ο κ. Φιτσιάλος εξήγησε πως είναι ένα ισχυρό στοιχείο που τον τοποθετεί στον τόπο του εγκλήματος. Πέρα όμως από αυτό δεν βρέθηκε δικό του στα ρούχα της Δώρας, εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν ποτισμένα με το αίμα της.

«Τα δύο όμως επιπλέον ευρήματα από εγκληματολογικής άποψης, μας κάνουν να σκεφτούμε ότι υπήρχαν δύο ακόμη συνεργοί στο έγκλημα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τόσο τον κύκλο του δράστη όσο και τον κύκλο του θύματος, ώστε να έχουμε κι άλλα γενετικά υλικά προς σύγκριση με αυτά τα δύο ορφανά DNA. Εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα.

Όπως βλέπετε και εσείς με τις δικές μας μεθόδους καταφέραμε να εντοπίσουμε ένα ξεκάθαρο γενετικό προφίλ δευτέρου ατόμου που ανήκει σε άνδρα. Στο δε μπουφάν έχουμε ακόμα πιο ισχυρό δείγμα και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα και από το DNA του ίδιου του θύματος, κάτι που δείχνει την ένταση, τη βιαιότητα και την επιμονή να βρει κάτι στην τσέπη του μπουφάν της. Ακόμη κι αν δεν έχουν σχέση αυτά τα δύο άτομα με το έγκλημα, αν βρεθούν, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις πως βρέθηκε το DNA τους σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά σημεία», κατέληξε ο κ. Φιτσιάλος.



«Της έσβησαν υπόθεση και έπαιρνε μαζί της τα στικάκια…»

Τους τελευταίους δυόμιση μήνες πριν δολοφονηθεί, ο αδελφός της Δώρας πήγαινε μαζί της στην εφορία όπου εργαζόταν για να κάνει την πρακτική του. Τραγική ειρωνεία: Την ημέρα της επίθεσης δεν τη συνόδευσε, γιατί είχε αρρωστήσει. «Είμαι σίγουρη πως αυτός ή αυτοί που την σκότωσαν ήξεραν πως ο αδελφός της δεν ήταν μαζί εκείνη την ημέρα. Άκουσα να λένε πως η Δώρα πήγαινε στο νεκροταφείο κάθε μέρα. Δεν είναι αλήθεια. Είχε συγκεκριμένες μέρες που πήγαινε και εκείνη την ημέρα δεν το γνωρίζαμε ούτε εμείς», ανέφερε η μητέρα του θύματος.



«Αν είχα μπροστά μου τον Σοροπίδη, θα τον ρωτούσα γιατί μου σκότωσε το παιδί μου. Κατέστρεψε την οικογένεια μου… Να πει την αλήθεια… Μόνο αυτό…», κατέληξε δακρυσμένη.

Πηγή: anikolouli.gr
http://www.zappit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom