Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Τραγωδία στο Ισραήλ: Εννέα νεκροί από πλημμύρα στη Νεκρή Θάλασσα


Εννέα Ισραηλινοί νέοι, γυναίκες και άνδρες, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη από απότομη πλημμύρα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στα νότια της Νεκράς Θάλασσας, σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης MDA.

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν μια νεαρή γυναίκα που αγνοείται, ανέφεραν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η ομάδα των νεαρών συμμετείχε σε πρόγραμμα στρατιωτικής ετοιμότητας.

Το περιστατικό συνέβη σε ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, στην άκρη της ερήμου, όπου οι βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν σε λίγα λεπτά μια εξαιρετικά επικίνδυνη άνοδο της στάθμης του νερού, ιδιαίτερα στα φαράγγια.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Μεράβ Λαπιντότ, τόνισε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι δεν τηρήθηκαν «οι οδηγίες για την αποφυγή αυτού του είδους της τραγωδίας».

Όταν σήμανε ο συναγερμός, ξεκίνησε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή ελικοπτέρων, αστυνομικών και στρατιωτών.

«Στηρίζω τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης που κάνουν τα πάντα για να σώσουν ζωές και να βρουν τους αγνοούμενους και όλοι προσεύχονται για καλά νέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν κάλεσε τους Ισραηλινούς να «σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας».

«Οι σκέψεις μας είναι με τους αδελφούς μας, τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας που ζουν αυτές τις δραματικές ώρες», τόνισε, με ανάρτηση στο Twitter.

Εξαιρετικά έντονες για την εποχή βροχοπτώσεις πλήττουν από χθες τη χώρα.

Η άνοδος της στάθμης των υδάτων προκάλεσε χθες το θάνατο ενός Βεδουίνου εφήβου στο νότιο Ισραήλ και ενός 17χρονου Παλαιστίνιου, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ένα λεωφορείο επίσης παρασύρθηκε από μια άλλη απότομη πλημμύρα σε ένα δρόμο στο νότιο τμήμα της χώρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, τόνισε η αστυνομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom