Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ερχονται δύο νέες συλλήψεις


Δύο αδέλφια με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές και διαρρήξεις, κατονόμασε χθες ο 33χρονος που συνελήφθη αναφορικά με το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», ο ύποπτος
αναμένεται επισήμως σήμερα να καταθέσει τα όσα ανέφερε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εμπλέκει ως συνεργούς, δύο αδέλφια από τη Λευκωσία με πλούσιο παρελθόν σε κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Αναλόγως η Αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο σε αναγνωριστική παράταξη.

Η κατάθεσή του θα γίνει στην παρουσία του δικηγόρου του, ειδικών και αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες του διπλού εγκλήματος. Επίσης, αναμένεται ότι ο 15χρονος θα κληθεί σε αναγνωριστική παράταξη σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσει τον 33χρονο ως έναν από τους δύο δράστες.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η ανατροπή στην πορεία των ερευνών ήρθε όταν οι ανακριτές, που εργάζονται νυχθημερόν, εξασφάλισαν μαρτυρία ότι ο 33χρονος θεάθηκε στη σκηνή του φόνου την ώρα διάπραξής του. Μάλιστα, στην αυλή της οικίας έχει εντοπισθεί ένα ζεύγος παπουτσιών του, για τα οποία έδωσε την εξήγηση ότι κάποιοι τα έβαλαν εκεί για να τον ενοχοποιήσουν.

Συγκίνησε ο 15χρονος

Ο 15χρονος γιος, πάντως, προκάλεσε ανατροπή με τα όσα είπε από την πρώτη στιγμή στην Αστυνομία.

Περιέγραψε ότι ξύπνησε από τα κλάματα της μητέρας του και μετά από λίγο είδε τον ένα δράστη από πάνω του, τραβώντας τον και κλειδώνοντάς τον στο υπόγειο, γιατί ήθελε να βρουν λεφτά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι γύρω στις 22.30 της 18ης Απριλίου ξάπλωσε να κοιμηθεί και σε κάποια στιγμή ενώ κοιμόταν άκουσε το κλάμα της μητέρας του χωρίς να ήταν σίγουρος εάν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα ή ήταν εφιάλτης. Μετά από λίγα λεπτά και ενώ αυτός βρισκόταν στο κρεβάτι του τον προσέγγισε άγνωστος του άνδρας και του ανέφερε: «εσκότωσα τους γονείς σου» ρωτώντας τον ταυτόχρονα που είναι τα λεφτά.

Ακολούθως, ο άγνωστος σήκωσε τον ανήλικο από το κρεβάτι και με την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα του κλειστό τον οδήγησε στην κουζίνα της οικίας. Κατά τον χρόνο που τον οδηγούσε από το πάνω όροφο προς το ισόγειο του είπε «μη φοβάσαι δεν θα σε πειράξω. Έχω και εγώ γιο», σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε στο δικαστήριο ο υπεύθυνος του ΤΑΕ.

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κ. Κουμέτου, ο δράστης του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα έτσι ο ανήλικος πήρε τα κλειδιά από το τραπέζι άνοιξε την πόρτα και τότε εμφανίστηκε και δεύτερος άντρας ο οποίος μπήκε στην κουζίνα έχοντας το πρόσωπο του καλυμμένο με κουκούλα.

Στο σημείο της κουζίνας, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, ο ανήλικος πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη που δεν έφερε κουκούλα στο πρόσωπο και όπως ανέφερε ήταν άντρας λεπτός ύψους 1.70 περίπου με μελαχρινά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο τελευταίος οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι της οικίας όπου τον κλείδωσε και ανέβηκε στη συνέχεια στο ισόγειο της κατοικίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από μισή ώρα ο ανήλικος κατάφερε να εξέλθει από το κελάρι αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Στη συνέχεια ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του και αφού άνοιξε την πόρτα του δωματίου είδε τους γονείς του μαχαιρωμένους και έφυγε από το δωμάτιο για να πάει να ζητήσει βοήθεια από τη γειτόνισσα.

Επίσης ο ανήλικος ανέφερε προφορικά στα μέλη της Αστυνομίας ότι ο άγνωστος δράστης είχε μαύρο γένι. Να σημειωθεί ότι μαύρο γένι έχει και ο ύποπτος του συνελήφθη ως επίσης είναι και πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

Ο επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης, ανέφερε ότι στο ΤΑΕ Λευκωσίας έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο και διαπιστώθηκαν κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Είπε επίσης ότι από τις εξετάσεις της σκηνής παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων τα οποία στάληκαν για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις. Μεταξύ των τεκμηρίων είναι και δύο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον και τα οποία ο ανήλικος ανέφερε ότι δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειας του. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια τα δύο αυτά τεκμήρια αφορούν σε δύο επιθετικά όργανα, όπως τα χαρακτήρισε.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom