Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γιατί ο Β. Μαρινάκης τηλεφώνησε τη νύχτα του Σαββάτου στον Δ. Τζανακόπουλο; - Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές


Ένα post από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο σύμφωνα με το οποίο του τηλεφώνησε το βράδυ του Σαββάτου (28.04.2018) ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκάλεσε
αίσθηση. Το θέμα έχει και… συνέχεια. Αυτή τη φορά από την πλευρά του επιχειρηματία.

Ήταν σχεδόν μεσάνυχτα όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέβασε στα social media την… είδηση πως κάποιος που του συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης, του είχε τηλεφωνήσει και σε απειλητικό τόνο ζήτησε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.


Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ερχόταν λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων, με βαριές εκφράσεις και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ανάμεσα σε κυβερνητικές πηγές και την εφημερίδα Παραπολιτικά. Αφορμή καταγγελία περί πιέσεων από κυβερνητικά στελέχη για μίζα από βασικό μάρτυρα της υπόθεσης Καρούζου.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ναι, πήρα τον Τζανακόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής (29.04.2018) ήρθε μια νέα εξέλιξη. Το protagon.gr δημοσίευσε την εκδοχή του τηλεφωνήματος, από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη! Μια εκδοχή διαφορετική από εκείνη του Δημήτρη Τζανακόπουλου, βέβαια. Το περιβάλλον του επιχειρηματία κάνει λόγο για μια άκρως τυπική συνδιάλεξη. Την οποία, τονίζουν, ο κ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη» «μεγίστου γεγονότος».
Σύμφωνα, πάντα, με τις πηγές Μαρινάκη, ο λόγος που τον οδήγησε να τηλεφωνήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν το ύφος του non paper από την πλευρά της κυβέρνησης. Και ιδίως ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας».
Η πλευρά Μαρινάκη ανέφερε ότι ο γνωστός εφοπλιστής τηλεφώνησε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο στις 22:27 το βράδυ του Σαββάτου. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε. Γι’ αυτό έγινε και δεύτερη κλήση, έξι λεπτά αργότερα, από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε τη δεύτερη φορά, ρωτώντας «ποιος είναι».
«Καλησπέρα κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου». Αυτή είναι η εκδοχή της πλευράς του εφοπλιστή για τον διάλογο των δυο ανδρών.

Γιατί έγινε το τηλεφώνημα

Πηγές από το περιβάλλον του Β. Μαρινάκη σημειώνουν ότι σκοπός του τηλεφωνήματος ήταν να ρωτήσει τον αρμόδιο υπουργό, ποιος είναι ο συντάκτης των συκοφαντικών για τον ίδιο ανακοινώσεων.
Κατά την πλευρά Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «έδειχνε εκνευρισμένος και αμήχανος» και «απέφυγε κάθε απάντηση στο ερώτημα που του απηύθυνε ο εφοπλιστής». «Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν από την αλληλουχία των γεγονότων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις αρχές», αναφέρεται σχετικά από την πλευρά Μαρινάκη.
«Από το περιεχόμενο του post Τζανακόπουλου είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση, έχοντας βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση τι πιο απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα απλό ερώτημα, που σχετίζεται με τον συντάκτη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το ύφος των οποίων, εκτός του ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε πολλές περιπτώσεις θίγει υπολήψεις ανθρώπων, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση την διάκριση των εξουσιών. Από την έκταση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση Τζανακόπουλου, φαίνεται ότι (μάλλον) κάποιο λάθος έκανε στον χειρισμό ενός τυπικού τηλεφωνήματος», σημείωναν κύκλοι του επιχειρηματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom