Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Αμεση απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα έστειλε η συγκέντρωση του ΚΚΕ (φωτο & βίντεο)


Άμεση και αποφασιστική απάντηση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία, με την ανοχή των ΝΑΤΟ - ΕΕ και τη συνενοχή της ελληνικής
κυβέρνησης, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν με πορεία ως την Αμερικάνικη πρεσβεία, περνώντας έξω από τις πρεσβείες και των άλλων πρωταγωνιστών του ιμπεριαλιστικού μακελειού.


Στην κεφαλή της πορείας το πανό της ΚΟΑ του ΚΚΕ που ανέγραφε: «Όχι στην επέμβαση στη Συρία. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ματώνουν τους λαούς. Η κυβέρνηση στηρίζει το έγκλημα» και ακολουθούν τα πανό των κομματικών οργανώσεων.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μίλησε νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας:


Τα συνθήματα «Oι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Oι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» δονούν την ατμόσφαιρα.


Συμβολικά, οι διαδηλωτές, έξω από τις πρεσβείες έκαψαν τις σημαίες των κρατών που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και πέταξαν μπογιές στις πρεσβείες, γράφοντας και συνθήματα στους τοίχους τους.

Έξω από τη γαλλική πρεσβεία οι διαδηλωτές έκαψαν τη γαλλική σημαία καταδικάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της Γαλλίας σε αυτόν, ενώ ανέγραψαν το σύνθημα «Φονιάδες των λαών».

«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» το σύνθημα που βροντοφώναξαν έξω από τα γραφεία της ΕΕ, ενώ έκαψαν τη σημαία της ΕΕ και έβαψαν στον τοίχο «Φονιάδες των λαών».

Στη συνέχεια, ο «τίτλος» του σφαγιαστή των λαών αποδόθηκε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας όπου έκαψαν τη σημαία της χώρας και έγραψαν «Φονιάδες των λαών» στο μαντρότοιχο της πρεσβείας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom