Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Φρίξα Κρεστένων - Μάχη με φλόγες και μποφόρ (φωτο)


Πολλά τα πύρινα μέτωπα σήμερα στην Ηλεία - Το πιο ανησυχητικό είναι στη Φρίξα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η κατάσταση είναι δραματική - Οχήματα από την Πάτρα, τον Πύργο,
την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης - Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ούτε ο αρχαιολογικός χώρος λέει η Πυροσβεστική.

Μεγάλη πυρκαγιά η οποία καίει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής, στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.
Επι τόπου επιχειρούν 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, ούτε ο αρχαιολογικός χώρος
Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να καίει στην περιοχή της Σκιλλουντίας.
Για την κατάσβεση επιχειρούν οχήματα από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωτιά


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, για λόγους πολιτικής προστασίας ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεκάδες φωτιές σε όλο τον νομό

Από πολύ νωρίς το πρωί, οι πυροσβέστες της Ηλείας,προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δεκάδες εστίες που ξεσπούν σε διάφορες περιοχές του Νομού.
Από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα, εστίες πυρκαγιάς καίνε καλάμια και ξερά χόρτα.
Η πυρκαγιά και στο Φανάρι Ανδρίτσαινας, η οποία έκαψε ευτυχώς μόνο 6 στρέμματα.
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή
Με πληροφορίες: ilialivepatrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom