Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

50.000 οι αστυνομικοί,αλλά αστυνομικός ούτε για δείγμα...


Πενήντα χιλιάδες αστυνομικούς(δηλαδή όσoυς και οι πλούσιες χώρες, αναλογικά) διαθέτει η χώρα , αλλά αστυνομικοί δεν υπάρχουν. Ούτε καν τροχονόμοι. Πόσο μάλλον άγρυπνοι φρουροί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας ,ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές. 

Ένα πρόχειρο παράδειγμα. Είσαι στο Καπανδρίτι και δέχεσαι επίθεση ληστών. Για να σε γλιτώσει η αστυνομία πρέπει να ξεκινήσει από τον Ωρωπό,όπου η έδρα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, για να είναι κοντά σου με καθυστέρηση τουλάχιστον 40 λεπτών, χρόνος υπεραρκετός για να εξαφανιστούν οι δράστες.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές μετά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κρατά μυστικό τον αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται στη φύλαξη υψηλών προσώπων.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η αφαίμαξη αυτή των αστυνομικών δυνάμεων από την καθημερινή αστυνόμευση είναι η αιτία των δυσλειτουργιών στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Πολλές φορές,όμως έχει αναφερθεί ο αριθμός 2.500 , αλλά αυτό φαίνεται να ποικίλει ανάλογα με την έξαρση ή μη της εγκληματικότητας.

Για παράδειγμα το 2013, είχε αναφερθεί ότι οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί μόνο για τη φύλαξη δικαστικών ανέρχονταν σε 2.200,κάτι που σημαίνει ότι ίσως έχει δόση αλήθειας ο ισχυρισμός ότι το σύνολο των αστυνομικών που φρουρούν υψηλά πρόσωπα φτάνει τις 10.000.

Πρόσφατα η συνδικαλιστική ηγεσία της αστυνομίας Θεσσαλονίκης ,με την ευκαιρία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα έδωσε μία άλλη διάσταση στη «σπατάλη αστυνόμευσης» στα χρόνια του μνημονίου .

«Αμέτρητοι αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών ο ένας δίπλα στον άλλον, διμοιρίες διασκορπισμένες παντού στατικές δυνάμεις ανά 5 μέτρα, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ. Αποτελεί προσβολή και πρόκληση για τους πολίτες της πόλης όταν απασχολούνται τόσοι αστυνομικοί για ένα συνέδριο κόμματος.

Δυστυχώς η Αστυνομία ειδικά τα χρόνια των μνημονίων έχασε τον ρόλο της και τον δρόμο της. Η ηγεσία ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για τα συνέδρια, τα γήπεδα, τις πορείες. Μακάρι να έδειχνε παρόμοιο ενδιαφέρον για την αστυνόμευση και τα προβλήματα των αστυνομικών»

Την εκτροπή από το βασικό καθήκον της καθημερινής αστυνόμευσης επισήμανε και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης με αφορμή την εισβολή 50χρονου στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου ,όπου απείλησε να κάψει αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους .

Στην ανακοίνωσή τους , οι αστυνομικοί τονίζουν ότι είναι αδιανόητο να απειλούνται ακόμα και τα αστυνομικά τμήματα και οι αστυνομικοί, προερχόμενοι κυρίως από τα λαϊκά στρώματα, να στέλνονται για να έρχονται αντιμέτωποι με εξαθλιωμένους πολίτες, στηρίζοντας τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το κόψιμο των συνδέσεων ρεύματος ή να πηγαίνουν να φυλάνε τους αγώνες ΠΑΕ και ΚΑΕ με εκατομμύρια χρέη στο κράτος.
http://www.timelink.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom