Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τραγωδία στην Κίνα: 18 οι νεκροί από φωτιά σε καραόκι μπαρ (βίντεο)


Μια πολύνεκρη τραγωδία συγκλονίζει την Κίνα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένας άνδρας έβαλε φωτιά σε καραόκι μπαρ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι πέντε να τραυματιστούν.

Το τραγικό περιστατικό στην Κίνα σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε τριώροφο κτίριο στην Τσινγκγιάν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Από την πρώτη στιγμή, οι αρχές υποπτεύτηκαν πως επρόκειτο για εμπρησμό.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση, ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία της Τσινγκγιάν στον λογαριασμό της στο Weibo, το κινεζικό Twitter.
Αργότερα, μάλιστα, οι αρχές έκαναν και μια σύλληψη.
Θρηνεί ξανά η Κίνα νεκρούς από φωτιά
Οι φονικές πυρκαγιές είναι συχνές στην Κίνα, όπου οι κανόνες πυρασφάλειας παραβιάζονται από πολλούς.

Τον Μάιο του 2015, 38 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο σε οίκο ευγηρίας στην Πινγκντινγκσάν, στην επαρχία Χενάν. Η τραγωδία οδήγησε, τον Δεκέμβριο του 2017, στην καταδίκη 21 προσώπων, συμπεριλαμβανομένων και δημοσίων λειτουργών, σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Τον Νοέμβριο του 2017, άλλη μια πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους και είχε προκαλέσει τους τραυματισμούς άλλων οκτώ σε μια πανσιόν στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, όπου διέμεναν κυρίως εσωτερικοί μετανάστες.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom