Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πρωταθλήτρια κόσμου στο πόλο U20 Γυναικών η Ρωσία 17 - 16 στα πέναλτι,κανονικός αγώνας 9-9

Πανάξιες οι Ελληνίδες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο και τη δεύτερη θέση στον κόσμο

Η Εθνική μας ομάδα νέων γυναικών του πόλο έχοντας εξασφαλισμένο το ασημένιο μετάλλιο αντιμετώπισε απόψε την αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας στον τελικό του 12ου Παγκοσμίου
Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης U20, που διεξήχθη στο Βόλο,διεκδικώντας την πρώτη θέση στον κόσμο και το χρυσό μετάλλιο.

Μετά από ένα πολύ δυνατό και όμορφο παιχνίδι,στο οποίο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ,νικήτρια κατόπιν κτυπημάτων πέναλτι αναδείχτηκε η ομάδα  της Ρωσίας με 17-16.  

Με καταπληκτική άμυνα και την αρχηγό Ελευθερία Πλευρίτου σε φοβερά κέφια η Εθνική μας κοίταξε στα μάτια τις Ρωσίδες έπαιξε ανοιχτά με πάθος και ψυχή και το σκορ πήγαινε πόντο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο,στα μισά περίπου, η Εθνική μας πέρασε μπροστά με 6-5,ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου πραγματοποίησε πάμπολλες σωτήριες αποκρούσεις...

Ενα δοκάρι από την Ελένη Ξενάκη... και λίγο πριν το τέλος οι Ρωσίδες και πάλι μπροστά με 7-6 για να ισοφαρίσει η Ελευθεριάδου σε 7-7.

Ημίχρονο με σκορ 7-7

Με το ίδιο πάθος ξεκίνησαν οι ομάδες και στο δεύτερο με τις Ελληνίδες να χάνουν ευκαιρίες να προηγηθούν,ενώ δεν τους δόθηκε κι ένα πέναλτι...

Κατόπιν αυτών η Ρωσία προηγήθηκε 8-7... και λίγο μετά 9-7,ενώ έμειναν δυόμισι λεπτά για τη λήξη της τρίτης περιόδου....,στην οποία η ομάδα μας δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τις Ρωσίδες να έχουν το προβάδισμα στο σκορ 9-7.

Πρώτη σκόραρε η Ελλάδα μειώνοντας σε 9-8,ενώ απέμειναν πέντε λεπτά για τη λήξη του τελικού.Δοκάρι από την Χυδηριώτη.... ,η Ξενάκη στην αντεπίθεση δεν σκόραρε και τα τρία λέπτά που απέμειναν έμοιαζαν βουνό!

Πολύ άγχος και από τις δύο ομάδες με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις Ρωσίδες να κρατάνε το προβάδισμα ώσπου η Ελλη Πρωτόπαπα ισοφάρισε ένα λεπτό πριν το τέλος.

Δοκάρι οι Ρωσίδες,αντεπίθεση ελληνική και ταϊμ άουτ....

Επίθεση και σουτ από την Ελευθεριάδου,απόκρουση από την Ρωσίδα τερματοφύλακα και το ματς πήγε στα πέναλτι με το σκορ 9-9!

Η Ελλάδα έχασε το πρώτο και η Ρωσία το τελευταίο από τα πρώτα πέντε με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο....

Μετά από τρία εύστοχα πέναλτι εκατέρωθεν ,χάνουν από δύο πέναλτι και οι δύο ομάδες!!!!

Χάσαμε όμως και τρίτο στη σειρά,η Ρωσία ευστόχησε και με 17 - 16 πήρε το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση στον κόσμο...

Οκτάλεπτα Ρωσία - Ελλάδα: 4-4,3-3,2-0,0-2

ΕΛΛΑΔΑ(Στέφανος Λέανδρος): Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου(3), Χυδηριώτη,Νικόλ Ελευθεριάδου(1), Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη(2),Ελλη Πρωτοπαπά(2), Πάτρα, Μιχαηλίδου, Μυριοκεφαλιτάκη(1), Σελετοπούλου, Μαυρωτά, Δουρέκα.

Για την ιστορία το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία που νίκησε στον μικρό τελικό την Ισπανική ομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom