Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Συναγερμός στην Iταλία: Πυρκαγιά σε χώρο ειδικών απορριμάτων - Κίνδυνος τοξικών αναθυμιάσεων (φωτο)


Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί στους χώρους εταιρίας που περισυλλέγει ειδικά απορρίμματα στη βόρεια Ιταλία, στην περιοχή Μορτάρα, κοντά στην πόλη Παβία.

Η τεράστια πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6:30 το πρωί στη βιομηχανική ζώνη Mortara, εντός της εταιρείας «Κληρονόμοι Berte», στη Via Fermi, η οποία ασχολείται με την αξιοποίηση των επικίνδυνων αποβλήτων. Μια στήλη μαύρου καπνού είναι ορατή από πολλά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει κίνδυνος τοξικών αναθυμιάσεων (διοξίνες).

Οι δήμαρχοι όλων των δήμων της ευρύτερης περιοχής κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν κατά το δυνατόν μέσα στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους, κρατώντας τα παράθυρα κλειστά.

Ο νομάρχης της Παβίας, Attilio Visconti, έφτασε στο σημείο, όπου παρέμεινε μέχρι πριν από λίγο για το συντονισμό των εργασιών της πυροσβεστικής υπηρεσίας."Η φωτιά καίει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του καουτσούκ και πλαστικών και υπάρχει κίνδυνος αναθυμιάσεων από διοξίνες" δήλωσε.

Αυτή την ώρα μπορεί να διακρίνει κανείς, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση, ένα σύννεφο μαύρου καπνού, το οποίο υψώνεται από το σημείο στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο τοπικός περιφερειάρχης δήλωσε πριν από λίγο ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά πως για την κατάσβεσή της θα χρειασθεί ακόμη χρόνος γιατί είναι δύσκολος ο ανεφοδιασμός των πυροσβεστικών με νερό λόγω χαμηλής πίεσης στους κρουνούς που υπάρχουν στην περιοχή,ενώ εξετάζεται η παρέμβαση με ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom