Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτιά στην Αχαϊα: Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης - Αυτό είναι το σπίτι που κάηκε (φωτο & βίντεο)


Η μεγάλη φωτιά στην Αχαϊα εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες 'Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι...

Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς στη δυτική Αχαΐα, συνδράμοντας το έργο των περίπου 60 πυροσβεστών, που επιχειρούν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες ‘Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι», για να προσθέσει ότι «τις προσπάθειες αυτές βοήθησε και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».
Όμως, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό, όπως είπε, «είναι κάτι που μας προβληματίζει».
Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Πύρινη κόλαση τη νύχτα

Όλη τη νύχτα Άρλα, Σανταμέρι, Ελαιοχώρι και Ζησιμαίϊκα ήταν σε κατάσταση συναγερμού. Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να μην μπει η φωτιά στα χωριά.
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, απείλησε περισσότερο την Άρλα όπου χρειάστηκε να γίνει μερική εκκένωση, κυρίως με την απομάκρυνση ηλικιωμένων και παιδιών. Φωτιά
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη δυτική Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Ανδραβίδα και στην Αρετή Ηλείας, ενώ έχει κατασβεστεί η φωτιά στη Νέα Μανωλάδα. Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: