Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε με το Βέλγιο,ηττήθηκε 1-2 και τώρα ελπίζει σε... θαύμα για να πάει μπαράζ


Η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε 2-1 χτες το βράδυ από το πανίσχυρο Βέλγιο,που δεν ήταν ανώτερό της,πλην όμως ήξερε να βάζει γκολ!Κατόπιν αυτού υποχώρησε στην τρίτη θέση του ομίλου της και πλέον ελπίζει σε... θαύμα για να πάει στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ 2018.

Η ομάδα του Σκίμπε δεν κρατά η ίδια την τύχη της στα χέρια της σε ότι αφορά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης,αφού η Βοσνία νίκησε εύκολα το Γιβραλτάρ και πέρασε μόνο της στη δεύτερη θέση.

Δείτε τη βαθμολογία του ομίλου, το πρόγραμμα και τα σενάρια που μπορούν να φέρουν την Εθνική μας στην προνομιούχο δεύτερη θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Βέλγιο 22 (35-3)
2. Βοσνία 14 (19-8)
3. Ελλάδα 13 (11-5)
4. Κύπρος 10 (8-12)
5. Εσθονία 8 (6-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

9η αγωνιστική (7/10)
Κύπρος – Ελλάδα
Βοσνία – Βέλγιο

10η αγωνιστική (10/10)
Ελλάδα – Γιβραλτάρ
Εσθονία – Βοσνία

Τα σενάρια κατάκτησης της δεύτερης θέσης

Εάν οι Βόσνιοι κάνουν το 2 στα 2 θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, ανεξάρτητα από το τι αποτελέσματα θα φέρει η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» ελπίζει να κάνει το 2/2 κόντρα σε Κύπρο και Γιβραλτάρ και ταυτόχρονα να έχουν απώλεια βαθμών οι Βόσνιοι, είτε στο δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι τους με το πανίσχυρο Βέλγιο, είτε στο επικίνδυνο εκτός έδρας παιχνίδι με την Εσθονία,που δεν κυνηγάει κάτι.

Σε τυχόν ισοβαθμία με τη Βοσνία, υστερούμε, μιας και η συνολική διαφορά τερμάτων μας είναι στο +6 (11-5), ενώ η Βοσνία είναι στο +11 (19-8).

Το χθεσινό ματς Ελλάδα - Βέλγιο 1 - 2

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της. Κοίταξε στα μάτια το πανίσχυρο Βέλγιο κι έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη.

Είχε αρκετές ευκαιρίες αλλά της έλειπε το γκολ,κάτι το οποίο ήταν εύκολο για τους Βέλγους,που πολιορκούσε η Εθνική μας επί 70' χωρίς αποτέλεσμα...

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ. Στο 70′ ο Βερτόνχεν έκανε το 0-1 με δυνατό αριστερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Η απάντηση της Εθνικής Ελλάδας ήταν άμεση. Στο 73′ ο Ζέκα με τρομερό πλασέ στην κίνηση , έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τζαβέλλα έκανε το 1-1.

Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν πολύ για τη «γαλανόλευκη», με τον Λουκακού να κάνει με ωραία κεφαλιά το 1-2 στο 75′, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, μιας κι η Εθνική Ελλάδας δεν είχε άλλες δυνάμεις για να ισοφαρίσει, ενώ οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν για τρίτη φορά τον Καρνέζη, ο οποίος έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά.

Για την ιστορία οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (85′ Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68′ Λυκογιάννης), Σάμαρης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Φερτόνχεν, Φελαϊνί (89′ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74′ Εντέν Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79′ Σαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπράινε, Λουκακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom