Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα με 400 μετανάστες - Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Δεν έχει τέλος το δράμα των μεταναστών!

- H περιοχή του ναυαγίου είναι ανοιχτά της περιοχής Λαμπεντούζα που έχουν γίνει πολλά ναυάγια
- Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού τυχόν επιζώντων και με τη συμμετοχή εμπορικών πλοίων
- Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταφέρει να σωθούν περίπου 210 ναυαγοί
- Πέρυσι σε νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα είχαν πνιγεί περισσότεροι από 300 μετανάστες

Το δράμα των μεταναστών δεν έχει τέλος σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Για άλλη μία φορά η παγκόσμια κοινή γνώμη έρχεται αντιμέτωπη με μία τραγική είδηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ένα πλοιάριο που μετέφερε 400 μετανάστες βυθίστηκε ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Το πρακτορείο ANSA ανέφερε ότι το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου 100 ναυτικά μίλια από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και πως πολλοί από τους μετανάστες βρίσκονται ήδη σε σκηνές στην ακτοφυλακή.

Στην περιοχή έχουν αποσταλεί ένα ελικόπτερο και δύο πολεμικά πλοία αλλά και εμπορικά πλοία προκειμένου να βοηθήσουν και να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακτοφυλακή της Ιταλίας ειδοποιήθηκε από το πλήρωμα ενός πλοίου που εμπλέκεται στην υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή.

Πέρυσι αντίστοιχη τραγωδία είχε εκτυλιχθεί στην ίδια περίπου περιοχή ανοιχτά της Λαμπεντούζα όπου είχαν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι, ενώ υπηρεσίες μετανάστευσης εκτιμούν ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα περισσότεροι από 20.000 μετανάστες προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom