Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Βενιζέλος, το δικό μας Βισύ...

Δραματική δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ! Συναντήθηκε ο σ. Τσίπρας με τον ΣΕΒ και οι βιομήχανοι του ξέφυγαν όλοι, δεν συνέλαβε κανέναν! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά σε ένα κρεσέντο ταξικής συνεργασίας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ, τη ρύθμιση τωνκόκκινων (να ’τοι πάλι οι «κόκκινοι») δανείων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων κι άλλα τέτοια κρυπτοκομμουνιστικά, συγγνώμη κρυπτοδεξιά, που απειλούν τη «σταθερότητα», επαπειλούν να προκαλέσουν «ατύχημα» και σκορπίζουν «αυταπάτες» στον λαό. Επίσης, αν αίφνης ακούσετε

κάπου κοντά σας γόον τινά και κοπετόν ασίγαστο, μην πάθετε πανικό, για τον κ. Μιχελάκη θα πρόκειται, ο οποίος έχει πάρει σβάρνα κανάλια, ραδιόφωνα κι εφημερίδες ολοφυρόμενος για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει 27% και όχι 30% - τι θα κάνουν τώρα
οι αριστεροί; τι θα γίνουν πρώτοι μέσα στην ερημία του πλήθους; πού θα βρουν συμμάχους; Σκίζει τα ιμάτιά του ο μέραρχος της Δεξιάς, «έπιασε οροφή ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα τι θα κάνει;» - πω πω πόόόνος! Αβάσταχτος! Ούτε όταν έκοβε τα επιδόματα απ’ τους ανάπηρους ο κ. Μιχελάκης, δεν πόνεσε τόσον πολύ η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Βεβαίως, πρέπει να παραδεχθούμε, κυρίες και κύριοι, πως όταν πονά η κυρία Αννα Μισέλ με τον πόνο που προκαλεί στον λαό η Νουδοπασόκ, πονά με αριστερό πρόσημο. Ενώ όταν πονά για τους ίδιους λόγους ο κ. Βορίδης πονά με ένα πρόσημο κάπως πιο βαρβατερό, δεξιό να το πεις, ακροδεξιό; - θα σας γελάσω.
Πρόσημο, κυρίες και κύριοι. Η λέξη της εποχής. Συχνά στη δημοσιογραφία και την πολιτική σκάει κάποιος μια λέξη (διακύβευμα, αφήγηση, φαντασιακό) και ξεσπά επιδημία στη χρήση της. Τώρα μας έλαχε το πρόσημο. Δεν υπάρχει πολιτικός, δημοσιογράφος ή πανελίστας που να μην επαναλαμβάνει εδώ και λίγες βδομάδες αυτήν τη λέξη κάθε τρία λεπτά - γενικώς γίνεται
του προσήμου. Αλλοτε με αριστερό πρόσημο, άλλοτε με προοδευτικόπρόσημο (το δεξιό πρόσημο αποφεύγεται κάπως), γενικώς όλοι ομιλούν γιαπρόσημο λες και θα φάνε πρόστιμο αν το παραλείψουν.
Εκεί όμως που γίνεται της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός (με κεντροαριστερό πρόσημο) είναι στη συζήτηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Της μουρλής (με όποιο πρόσημο θέλετε). Τι είναι η Κεντροαριστερά; Μην είναι σοσιαλδημοκρατία (με αριστερό πρόσημο), μην είν’ το  Mega; Κινείται δεξιά της Αριστεράς ή αριστερά της Δεξιάς; Και με ποιο πρόσημοκινείται; Κάθονται στο ίδιο τραπέζι ο κ. Μαλέλης και ο κ. Μπίστης ή πρέπει στο τραπέζι να υπάρχει Λοβέρδος ψητός με πατάτες για να κάτσουν; Τι πρόσημοέχει η προπαγάνδα; λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα, αλλά τι πρόσημοέχει η μαλακία; Ψυχραιμία!
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται η Κεντροαριστερά (του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ, των 58, του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς - ώσπου να τους φάει όλους ο κ.Βενιζέλος), η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ένας τρίτος, ένας ενδιάμεσος πόλος, αλλά με
τι πρόσημο;!;! - όχι άλλο πρόσημοοοοοοο...!! Εκτός κι αν αναλάβει να σας εξηγήσει τι εστί πρόσημο ο κ. Βενιζέλος! Ο άνθρωπος είναι θεός! μεπρόσημο παντογνώστη! Παντοδύναμου! Και φωτεινού παντογνώστη επίσης. Αφού έφαγε το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, αφού
οργάνωσε ρωμαϊκό θρίαμβο για να πανηγυρίσει τη μείωση του ΠΑΣΟΚ απ’ το 12% στο 8%, ο ανοικονόμητος και πολυπράγμων αυτός Γαργαντούας ανέλαβε να μας εξηγήσει ότι το «μπόνους αποτελεί ένα κατάλοιπο του παλαιού πολιτικού συστήματος», ενώ όταν ο ίδιος το εισηγείτο ούτε «παλαιό πολιτικό σύστημα» υπήρχε ούτε και ο ίδιος ήταν και είναι το πιο αισχρό του κατάλοιπο.
Αν αισθάνεστε ότι ο άθρωπος αυτός σάς πυροβολεί στο μυαλό, ορθώςαισθάνεστε! Ο Μιθριδάτης αυτός, το θράσος και ο αμοραλισμός του οποίου υπερβαίνουν τα ύψη που έφθασε ο πύργος της Βαβέλ, χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Τσίπρα για «δυσαρμονία» μεταξύ της βούλησης του λαού και της σύνθεσης του Κοινοβουλίου «αντισυνταγματική» που «παραποιεί το Σύνταγμα» κι άλλα βλακώδη, παρ’ ότι και ο ίδιος αυτός, ο κ. Βενιζέλος, για την ίδια δυσαρμονία ομιλούσε το 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την ίδια διαφορά από τη Ν.Δ. με αυτήν που έχει πάρει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, 4%!
Ο κ. Βενιζέλος λέει ό,τι να ’ναι, Νομίζει ότι ομιλεί χωρίς κόστος. Οτι απευθύνεται σε Λωτοφάγους. Ή στους κατοίκους της Λίστας Λαγκάρντ. Οι οποίοι διασκεδάζουν με κάτι τέτοιους τύπους (με πρόσημο Βενιζέλου), αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ξέρετε για ένα ζώον που ζει στην άγρια φύση και ονομάζεται «αδηφάγος». Πρόκειται για ένα υβρίδιο μεταξύ αρκούδας και ύαιναςΜοχθηρόκαι αχόρταγοπτωματοφάγο και παμφάγοβουλιμικό και ακάθαρτο. Υπ’ αυτήν
την έννοια ή μάλλον με αυτό το... πρόσημο ο κ. Βενιζέλος έχει το θράσος να κάνει «ανοίγματα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Οχι, δεν πρόκειται για πλάκα. Πρόκειται για την τραγωδία και το αίσχος που ζούμε. Να νομίζουν τα μεγαλόσχημα τσιράκια και οι οιηματίες σμπίροι της διαπλοκής ότι μπορούν να τα κάνουνόλα, ότι όλα χωράνε παντού, ότι όλα χωνεύονται.
Δεν είναι ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει συναίσθηση των εγκλημάτων που έχει κάνει (τότε θα ήταν για λύπηση), αλλά ότι έχει την πεποίθηση ότιδικαιούται να κάνει εγκλήματα.
Κατά τούτο ο κ. Βενιζέλος δεν διαφέρει από έναν τρομοκράτη, ένανφασίστα, έναν «υπεράνθρωπο», που διαθέτει το αλάθητο, που δικαιούται ναβάζει χαράτσια, που αδιαφορεί αν η πολιτική του παίρνει ζωές, διότι αυτός είναι ο εκλεκτός, αυτός «συνομιλεί (κατά δήλωσίν του) με την Ιστορία», αυτός είναι ο μονίμως μεγάλος νικητής, αυτός σώζει μονίμως την πατρίδα, αυτός είναι ο Μάγκνους Λούκουλλος Γερμανικός, κι όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι παρά μια ανωμαλία που αντιστέκεται στην ευφυΐα του και την αποστολή του. Ο κ. Βενιζέλος
είναι ένας Μεσσίας που μας σταυρώνει
ένας Προμηθέας που μας τρώει κάθε μέρα το συκώτι. Ενα κινούμενο και διαρκές πραξικόπημα. Ενα αυτοεκδιδόμενο Σύνταγμα.
Κυβερνά μέσω του κ. Σαμαρά χάριν της κυρίας Μέρκελ.
Με μιαν έννοια (και χωρίς κανένα πρόσημο) αν η Ναζιστική Γερμανία ήταν αισχρή, η Γαλλία  του Βίου ήταν αισχρότερη.
Και ο κ. Βενιζέλος είναι το καθ’ ημάς και επί ημάς Βισύ..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω; Μια σκεψη κανω,Κε.Σταθη..
εννοειται με βαθυ προσημο....μηπως ηρθε η ωρα να τους τα πουμε καταμουτρα;Δηλαδη λεω εγω τωρα,μπας και γινει μια εκπομπη οπου δεν θα μιλησουν πρωτοι οι "συνηθως υποπτοι"
Να μιλησω π.χ εγω....η μικρη που δεν ξερω τιποτα,να πω την γνωμη μου κοσμια,και να μιλησει τελευταιος ο π.χ Βενιζελος....εκει κοντα στο ξημερωμα...που οι δημοσιογραφοι θελουν να κλεισουν γιατι δεν εχουν αλλο χρονο...και εμεις δεν θαχουμε αλλο...πονο!!

Read more: Go to TOP and Bottom