Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τι βιολί βαράει ο Γιωργάκης; Αρχηγική εμφάνιση και δήλωση - μανιφέστο (βίντεο)

Αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επομένη μέρα

- Μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Παπανδρέου, μετά την ψήφο του για τις εκλογές στη Ν. Ερυθραία
- Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικές δυνάμεις και όραμα, χωρίς λέξη για την Ελιά
- ''Να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ 
- Πετύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά υπάρχει και το όραμα'' δήλωσε με νόημα ο Γ. Παπανδρέου
- Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις Παπανδρέου και πως παίρνει αποστάσεις από τον Βενιζέλο

Αναμφισβήτητα τις πιο ''βαριές'', έως τώρα, δηλώσεις της ημέρας έκανε ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ερυθραία.



Ο πρώην Πρωθυπουργός στις κάθε άλλο παρά λακωνικές δηλώσεις του δεν θυμήθηκε ούτε στιγμή να προφέρει τη λέξη ''Ελιά''.

Αντιθέτως τόνισε πολύ προσεκτικά τις λέξεις ''επόμενη ημέρα, ΠΑΣΟΚ, δημοκρατικές δυνάμεις, όραμα''.

Η αποκωδικοποίηση των δηλώσεων Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει γιατί έχουν τεράστιο νόημα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αλλά και για το μέλλον της συγκυβέρνησης. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου πάτησε δυνατά τη φράση: Κλείνει ένας κύκλος.

Στην ηγετική του εμφάνιση προσπάθησε να καρπωθεί την δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθη κόντρα σε μία συντηρητική Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Παπανδρέου, και οι συνειρμοί όλων οδηγούν στις Κάννες.

''Πέρα όμως από την προσαρμογή υπάρχει και το όραμα και αυτό είναι το διακύβευμα από αύριο'' είπε με νόημα ο Γ. Παπανδρέου πυροδοτώντας πλέον τις εξελίξεις, χαράζοντας διαφορετική γραμμή από Βενιζέλο και Σαμαρά.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία από τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου.

''Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά, αψηφώντας πολιτικό κόστος, σκεφτόμενοι μόνο το εθνικό συμφέρον και βέβαια την απειλή μιας χρεοκοπίας. Και αυτά τα κάναμε μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών.

Αυτός ο κύκλος κλείνει πια. Είναι ανάγκη αύριο να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει το φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη.

Εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε δηλαδή να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα, το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom