Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ως νεόκοπος "συνταγματολόγος" ο Σίμος Κεδίκογλου κάνει λόγο για:"πρωτοφανή θεσμική εκτροπή"!

Βενιζέλος:"παραποιεί το Σύνταγμα και υιοθετεί κραυαγαλέα αντισυνταγματικές θέσεις"!

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ως νεόκοπος "συνταγματολόγος" απάντησε στο αίτημα για εκλογές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,μιλώντας για:"πρωτοφανή θεσμική εκτροπή"!

"Ο κ. Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή.

Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…

Το αίτημα του, για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!

Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, «να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει»!

Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία;

Ή και τα δύο;

Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό.

Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο…

Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…"

Από κοντά και ο αυθεντικός Συνταγματολόγος Βαγγέλης Βενιζέλος:

Με την χαρακτηριστική ατάκα “το τζάμπα τελείωσε”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και το αίτημα που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για πρόωρες εκλογές.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “παραποιεί το Σύνταγμα και υιοθετεί κραυαγαλέα αντισυνταγματικές θέσεις. Φέρνει δε σε πολύ δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς προφανώς αγνοεί ότι η διάταξη περί πολιτικής δυσαρμονίας και των σχετικών αρμοδιοτήτων έχει αλλάξει ριζικά από το 1986. Ο κύριος Τσίπρας για να κρύψει ότι απέτυχε η έφοδος και η επέλαση προς την εξουσία εκλαμβάνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σαν να ήταν εθνικες εκλογές. Τζίφος όμως και αδιέξοδο”.

Και συνέχισε: “Με ποιους συμμάχους άραγε θα κυβερνήσει; Με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ελπίζω να μην συνυπολογίζει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής γιατί αυτό είναι θέμα μείζονος δημοκρατικής σημασίας. Στην Ελιά αντιληφθήκαμε το μήνυμα των πολιτών ότι ο κόσμος δεν έχει αλλες αντοχές. Θέλει να δει αλλαγές με την τόνωση της απασχόλησης που θα είναι η πρώτη προτερταιότητα στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας... Το τζάμπα τελείωσε. Αυτό αναμένεται να πω και στον πρόεδρο της δημοκρατίας".

Περιέγραψε δε τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς να την κατονομάζει, ως αντιπολίτευση μπαλαντέρ, σχήμα που όπως είπε δεν μπορεί να ισχύει πλέον. Αναφορικά με διεργασίες στο χώρο κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως ο ίδιος θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, απευθύνοντας προσκλητήριο σε κόμματα φορείς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν θα ληφθούν άλλα νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο εκείνα που αφορούν στη στήριξη των αδυνάτων και την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπειτε στο ιστολογιο μας http://powernewsgreece.blogspot.com/
για περισσοτερες ειδησεις. συνεχης ενημερωση , ειδησεις με νόημα

Read more: Go to TOP and Bottom