Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ξανά σκηνικό πολέμου στην πλατεία Ταξίμ - Δακρυγόνα,αντλίες νερού και συλλήψεις ακόμα και δημοσιογράφου του CNN (φωτο και βίντεο)

Οι διαδηλωτές ζητούν απ' τον Ερντογάν να παραιτηθεί

- Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στην  Κωνσταντινούπολη
- Χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού από τους χιλιάδες αστυνομικούς
- Η ένταση συνεχίζεται, με τους διαδηλωτές να μην διαλύονται
- Δεν έπιασαν τόπο οι απειλές του Ερντογάν 
- Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις
- Συνελήφθη on air δημοσιογράφος του CNN στην πλατεία Ταξίμ

Από τη μια οι αστυνομικοί και από την άλλη οι διαδηλωτές. Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την "εξέγερση του Γκεζί" όταν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης "γεννήθηκε" το κύμα οργής και αμφισβήτησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 το απόγευμα και παρά την απειλή του Ερντογάν πως όποιος διαδηλώσει θα συλληφθεί, χιλιάδες άνθρωποι είχαν αρχίσει να κατακλύζουν τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης από νωρίς.



Λίγο μετά τις 19:00 άρχισαν και τα επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αντλίες νερού, ούτως ώστε να διαλυθούν οι διαδηλωτές, χωρίς, ωστόσο, αυτό να γίνει πραγματικότητα, αφού συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι.

Η τουρική αστυνομία έχει ήδη προσωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.


Η Κωνσταντινούπολη θυμίζει περισσότερο... φρούριο παρά πόλη, αφού 25.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου! Από τις τρεις το απόγευμα οι αρχές έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Βόσπορο που οδηγούν από την ασιατική Κωνσταντινούπολη στην ευρωπαϊκή. Έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια μετρό και λεωφορείων προς την πλατεία Ταξίμ.

Η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία, δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητα, ενώ είναι ελεγχόμενη η είσοδος πεζών. Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα η αστυνομία εμπόδισε σε περίπου 150 άτομα να βγουν στην πλατεία.

Και η είσοδος όμως στο πάρκο Γκεζί που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ απαγορεύεται.

Στην πλατεία Ταξίμ βρίσκονται περίπου 50 αστυνομικά οχήματα που διαθέτουν μηχανισμό εκτόξευσης νερού. Αστυνομικές δυνάμεις συγκντρώθηκαν σε σημεία που ενδέχεται να υπάρξουν προσυγκεντρώσεις, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας περνούν συνεχώς πάνω από τα κεντρικά σημεία της Πόλης.

Η στιγμή που δημοσιογράφος του CNN συλλαμβάνεται στην πλατεία Ταξίμ
Ο Ιβάν Ουότσον, απεσταλμένος του CNN στην Τουρκία, ήταν στον «αέρα» κι έδινε ανταπόκριση από την πλατεία Ταξίμ όταν αστυνομικοί με πολιτικά τον συνέλαβαν!

Στο video του CNN φαίνεται ο Ουότσον να μιλάει απευθείας στην κάμερα από την πλατεία Ταξίμ μπροστά από δεκάδες ένστολους και ντυμένους με πολιτικά αξιωματικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί για να κρατήσουν μακριά από την πλατεία τους διαδηλωτές κατ’ εντολή του Ερντογάν.

Καθώς ο ανταποκριτής του αμερικανικού καναλιού συνεχίζει την ανταπόκρισή του, αξιωματικός με πολιτικά αρχίσει να του φωνάζει και να τον ρωτά αν είναι δημοσιογράφος. Στη συνέχεια, ο ίδιος άνδρας πλησιάζει τον δημοσιογράφο, τον απομακρύνει από την κάμερα και τον ρωτά αν έχει διαβατήριο ή ταυτότητα.

Ένας άλλος κινείται για να καλύψει τον φακό της κάμερας με το σώμα του. Στην συνέχεια ο Ουότσον δείχνει την δημοσιογραφική του διαπίστευση και η ομάδα απομακρύνεται από εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Ο Ουότσον, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από περίπου μισή ώρα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ένας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε με το γόνατο στους γλουτούς. newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom