Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Προσχεδιασμένα σκηνικά και ερμηνείες κατά το δοκούν!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για τις προ εκλογών τακτικές και συνθήκες που δημιούργησαν τα δεδομένα για να φτάσουμε εδώ.


Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα έχουμε την μεγάλη εκλογική πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού, το οριακό αποτέλεσμα για τους ΑΝ.ΕΛ και την εξαφάνιση της ΔΗΜ.ΑΡ. 


Αντιθέτως βλέπουμε την θεαματική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την “γέννηση” από το πουθενά του Ποταμιού το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε δημιουργήθηκε και υποστηρίχτηκε από όλους τους καναλαρχοεργολάβους. 

Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος του ΚΚΕ το οποίο φαίνεται πως αρχίζει και έχει μια δυναμική αφού είναι το μόνο κόμμα (συμφωνούμε ή διαφωνούμε) που εδώ και χρόνια σε όλα τα ζητήματα έχει πάγιες και σταθερές θέσεις.


Βλέπουμε λοιπόν τώρα την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επιχειρηματολογούν στα τηλεπαράθυρα προσπαθώντας οι μεν και οι δε να μας πείσουν ότι είναι νικητές και βέβαια να δημιουργείτε σε όλους μας το ερώτημα τελικά ποιος είναι ο χαμένος; 


Φίλες/οι δυστυχώς οι χαμένοι για άλλη μία φορά είμαστε όλοι εμείς οι οποίοι βιώνουμε τις συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών επιλογών οι οποίες είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν με ακόμα ποιο βάρβαρο τρόπο. 


Πιστεύω δε πλέον ακράδαντα ότι είμαστε θύματα προσχεδιασμένων πρακτικών οι οποίες αλλοιώνουν την κρίση μας και μας οδηγούν ακόμα και σε λαθεμένες αποφάσεις ως προς τις επιλογές μας μέσα στο εκλογικό παραβάν. 


Ξεκινάω λοιπόν και εξηγώ για το πως ο κ. Βενιζέλος δηλώνει νικητής (αν και έπεσε από το 12% στο 8%) και σας θυμίζω πως προεκλογικά όλοι οι δημοσκόποι (σκοπίμως για μένα) έδιναν στην Ελιά μικρά εκλογικά νούμερα της τάξης 5% οπότε το 8% του έδωσε το δικαίωμα να μας μιλάει με ύφος δέκα καρδιναλίων για την ανάγκη να ηγηθεί "Αυτός" στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς. 


Για το Ποτάμι σας προείπα πως είναι εφεύρημα και δημιούργημα συμφερόντων και για αυτό είδαμε αυτή την δυσανάλογη και υπερβολική προβολή του από τα κανάλια της διαπλοκής που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογική του επιτυχία. 

Θα δείτε ότι και μελλοντικά θα έχει αυτή την εύνοια των μηντιαρχών για να παίξει τον “ρόλο” του και στις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 


Όσο για το θράσος του κ. Σαμαρά να δηλώνει νικητής, (ενώ είναι δεύτερος αφού έπεσε 7 περίπου μονάδες) την μεγάλη ευθύνη την φέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο οποίος ανέβασε ψηλά τον πήχη  με δηλώσεις του τύπου “στις 25 ψηφίζουμε και την άλλη ημέρα φεύγουνε”. 


Επίσης οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές πως, "Ανήκουμε στην Δύση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, στο Ευρώ" σίγουρα έκανε πολλούς (σαν να το επεδίωξε)  να μην υποστηρίξουν το κόμμα του με αποτέλεσμα να είναι μεν πρώτος(λόγω  της θεαματικής πτώσης της Ν.Δ) αλλά παρόλη την λαίλαπα των δύο τελευταίων χρόνων τελικά δεν εισέπραξε κανένα εκλογικό όφελος αλλά αντιθέτως τα ποσοστά του υποχωρήσαν ελαφρώς σε σχέση με το 2012.

Πάω τώρα στην Χρυσή Αυγή η οποία όλοι συμφωνούν πως είναι η πραγματική νικήτρια των εκλογών μιας και μάζεψε πολλές ψήφους “οργισμένων” πολιτών οι οποίοι (δεν είναι απαραίτητο ότι ασπάζονται όλοι ναζιστικές ή φασιστικές ιδεολογίες) προσέφυγαν σε αυτήν με "τιμωριτική" διάθεση απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα. 

Για μένα λοιπόν και μετά την υπόθεση Μπαλτάκου όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ αυτών και της (μαμάς) Ν.Δ θεωρώ ότι οι προφυλακίσεις των βουλευτών (το χρονικό διάστημα που έγιναν χωρίς να ανακοινώσουν κάποια αδιάσειστα στοιχεία) όπως και ο τηλεοπτικός ντόρος των τελευταίων μηνών ήταν “σκόπιμος¨ για να τους παρουσιάσουν ως "ήρωες" και θύματα (της δολοπλόκας εξουσίας) με απώτερο σκοπό να γίνουν αυτοί οι συλλέκτες των οργισμένων πολιτών και όχι η ... Αριστερά! Εξάλλου όπως είναι γνωστό όταν κάποιοι μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί φυλλορροούν μέλημα τους είναι να δημιουργούν ή να κατακερματίζουν τους άλλους σε μικρότερα κομμάτια. 


Υποσημείωση 
Το σίγουρο είναι πως ότι βλέπουμε και ότι ακούμε πολλές φορές δεν είναι αληθινό. Το αληθινό είναι (και θα πρέπει να μας τρομάζει) αυτό που μας είπε ο κ. Σαμαράς σε σχέση με το μήνυμα που έλαβε από αυτές τις εκλογές και την ερμηνεία που του έδωσε δηλ. πως θα επιταχύνει το κυβερνητικό έργο (δηλαδή να μας εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο και πιο γρήγορα) και όχι πως .... θα το Αλλάξει!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://powernewsgreece.blogspot.com/ για ειδησεις με διαφορα οχι με διαφθορα

Read more: Go to TOP and Bottom