Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος εκπληρώνει τις υποσχέσεις του Ανδρέα με έναν νόμο


Το βράδυ των ευρωεκλογών ήταν δύσκολο για όλους. Σε κάποιους στο τέλος χαμογέλασε, σε κάποιους έφερε ταραχή και σε κάποιους άλλους εφιάλτες.

Και παρόλο που ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι συνηθισμένος στους εφιάλτες που οφείλονται στην δύσκολη πέψη, αυτό τον εφιάλτη δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Ο ίδιος ο Ανδρέας του εμφανίστηκε σε όραμα και του ζήτησε ένα και μόνο πράγμα. Να θεσμοθετήσει την απλή αναλογική.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά, θα είναι να του θέσει το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους.

Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για να πάρουν οδηγίες ο καθένας από την ηγεσία του κόμματός του, για να ετοιμάσουν την αντεπίθεσή τους στο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδέα του Βενιζέλου είναι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα του Ανδρέα ώστε ο Τσίπρας να μην κάνει ούτε κυβέρνηση, ούτε...
τον Ανδρέα. Ένα από τα κεντρικά του συνθήματα που ποτέ δεν ικανοποίησε.

Ο Βενιζέλος όμως, μετά την θεσμοθέτηση της βουλευτικής, της εργολαβικής και της πολιτικής ασυλίας, αποφάσισε να σώσει και το εκλογικό σύστημα. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Θέλει και ο Σαμαράς τον συνταγματολόγο του.

ΥΓ. Αμέσως μετά την κατάργηση του μπόνους των εδρών, ο Βενιζέλος ετοιμάζει νομοσχέδιο για την κατάργηση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησεως στο πρώτο κόμμα. Από τις ερχόμενες εκλογές η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα πρέπει να δίνεται ΜΟΝΟ σε όσους έχουν εμπειρία σχηματισμού κυβερνήσεων κατά το παρελθόν.

Δεν θα είναι και δύσκολο. Με έναν νόμο.



Έγραψε ο Ρεμπελίσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom