Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ενα απλό ψήφισμα διαμαρτυρίας η απάντηση του Δήμου Ζωγράφου στο κλείσιμο των σχολείων


Για ακόμη μια φορά ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την συγχώνευση 8 σχολείων στην περιοχή μας για να έχουν χαρτί υγείας για τις ανάγκες τους οι κυβερνώντες.

Το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου με έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη 21 Μάη κάλεσε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει άμεσα τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στην πόλη μας.

Σε αυτή την συνεδρίαση αποφάσισε τα παρακάτω :
- εκφράζει την αντίθεσή του με τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Ζωγράφου

- καταδικάζει την αυθαίρετη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

- καλεί το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσουν την απόφαση άμεσα

- στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ

Το ερώτημα μας είναι αν ακόμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας θα περιοριστεί για ακόμη μια φορά σε ψηφίσματα και ανακοινώσεις που όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουμε το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι να χρησιμοποιηθούν σαν χαρτί υγείας από τους κυβερνώντες κάτι όμως που λόγω της σκληρής φύσεως του χαρτιού των ανακοινώσεων θεωρείται δύσκολο.

Όπως αποκαλύφθηκε, το ΥΠΑΙΘ αγνόησε τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο και παρέκαμψε τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Για παράδειγμα η υπουργική απόφαση όπως καταγγέλθηκε από το Δήμο Ζωγράφου, «επικαλείται κακώς και ψευδώς την υπ. αριθμ 447/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου σύμφωνα με την οποία, πάντοτε κατά το ΥΠΕΠΘ, ο Δήμος Ζωγράφου συναίνεσε στην απόφαση συγχώνευσης σχολικών μονάδων της πόλης !

Έλα όμως που η εν λόγω απόφαση, η 447/2013 ουδεμία σχέση έχει με το θέμα και αφορά σε μείωση προσαυξήσεων ποσού 6,17 € από χρηματικό κατάλογο υπέρ δημότη μας».

Αυτό σημαίνει ανάμεσα στα άλλα ότι το υπουργείο επιχειρεί να επιβάλλει ντε φάκτο ένα αυταρχικό πλαίσιο όπου ο εκάστοτε υπουργός παιδείας με μια μονοκοντυλιά θα σβήνει από το σχολικό χάρτη όποιο σχολείο κρίνει μέσα σε μια νύχτα.

Η επιλεκτική μετάβαση κάποιων εκπροσώπων στο Υπουργείο Παιδείας έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα και φωτογράφισης για να επιδεικνύουμε τεκμήρια φιλολαϊκής αντίστασης σε αφελείς και καλοπροαίρετους.

Μόνο η μαζική και οργανωμένη κάθοδος πολιτών στους δρόμους του Ζωγράφου και στο Υπουργείο Παιδείας μπορεί να αποτρέψει την προοπτική της υποβάθμισης της παιδείας των παιδιών μας.

Σαν zografou.net θα προσπαθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να τιμήσουμε το όνομα μας (zografou.net) και να δημιουργήσουμε ένα ΔΙΚΤΥΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ , ένα δίκτυο ασφαλείας και προστασίας από τις αυθαιρεσίες των κυβερνώντων και την συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.

Για το zografou.net
Θανάσης Δαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom