Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το πρωτοσέλιδο της Liberation για τη νίκη της Λε Πεν


Η Liberation, σε ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο παρουσιάζει το πρόσωπο της "στροφής" της Γαλλίας στην ακροδεξιά. Και δεν είναι άλλο από το πρόσωπο της Μαρίν Λε Πεν.

Στο φόντο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη μια πλευρά η χαμογελαστή Μαριν ΛεΠεν και ένας τίτλος που δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο πέρα από αυτό της ανησυχίας: La France FN (Front National). Δηλαδή:
Η Γαλλία ακροδεξιά. Ή αν προσθέσει κάποιος ένα i ανάμεσα στο F και το N, σχηματίζεται μια λέξη που λέει πολλά: FIN=τέλος...

Το αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει ιστορικό ποσοστό κοντά στο 25% και φαίνεται να έχει τετραπλασιάσει τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009.

Η Μαρίν Λε Πεν δεν έκρυψε, από την ανακοίνωση των exit poll κιόλας, πως πλέον είναι ο πιο... δυνατός κρίκος στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. Με το Σοσιαλιστικό κόμμα του Φρανσουά Ολάντ να λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 15% και το δεξιό κόμμα UMP να ακολουθεί με σχεδόν 20%, η Λε Πεν δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει διάλυση της Βουλής και άμεση πρόσφυγή της Γαλλίας στις κάλπες.

Η Γαλλία βυθίζεται στη δίνη της ακροδεξιάς. Και δυστυχώς δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δίνει χώρο στους εθνικιστές. Σε όλη την Ευρώπη, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς εμφανίζονται ενισχυμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom