Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ειρωνικά σχόλια ακόμα και από το «Ράδιο Αρβύλα» για την προεκλογική προπαγάνδα του ΑΝΤ1


«O Αnt1 έπαθε Σαμαρίτιδα... Δεν διαχωρίζουμε το κανάλι μας και τα κανάλια... δεν εξαιρούμε κανέναν. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να παίξουμε αυτό το βίντεο σ' αυτή εδώ την εκπομπή μέσα από τη συχνότητα του Ant1... O σταθμός έχει καταλάβει ότι αν θέλει να έχει μια σατιρική εκπομπή αυτό γίνεται με ελευθερία λόγου».

Αυτά ήταν τα λόγια του Αντώνη Κανάκη, παρουσιαστή της εκπομπής του ΑΝΤ1, «Ράδιο Αρβύλα», μετά την προβολή βίντεο όπου
το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων μεταλλάχθηκε σε διαφημιστικό spot της Νέας Δημοκρατίας.



Το δελτίο ειδήσεων προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media, ενώ δημιουργήθηκε και χάσταγκ όπου χρήστες του Twitter έγραφαν οργισμένα μηνύματα εναντίον του σταθμού, ενώ ανέβαζαν φωτογραφίες με τα super που έπαιζαν κατά τη διάρκεια των δελτίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον τηλεοπτικό σταθμό για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, ενώ τονίζει πως «το χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας προπαγανδιστικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία και επιβάλει την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας και Ε.Σ.Ρ. για την εφαρμογή του νόμου».


Τοποθέτηση υπήρξε και από τον Νίκο Χατζηνικολάου, όταν ρωτήθηκε για το ρόλο της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Μαρίας Χούκλη. Ο δημοσιογράφος και εκδότης τόνισε πως «η παραίτηση συχνά είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση».


Το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν μεταδοθούν τα πρώτα exit poll των 19:00, ο ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του σημειώνοντας πως «στο χθεσινό δελτίο του ΑΝΤ1 έγιναν δύο πολύ μεγάλα φάουλ τα οποία οφείλουμε να καταγγείλουμε», με τη Μαρία Χούκλη να υπερασπίζεται τη δεοντολογία του σταθμού στα χρόνια λειτουργίας του, σημειώνοντας πως οι εξετάσεις είναι καθημερινές, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως «αφού μιλάτε για εξετάσεις, οι χθεσινές σας ήταν για να κοπείτε».



Το... σφυροκόπημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τη Μαρία Χούκλη να παραδέχεται πως πρόκειται για μια «κακή και άστοχη στιγμή και καλό είναι να μην κρινόμαστε μόνο από αυτή τη στιγμή».

http://provocateur.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνηστε όλοι και μπειτε στον ιστοτοπο μας http://powernewsgreece.blogspot.com/ για ειδησεις χωρις διαφθορα αλλα με διαφορά και συνεχης ενημέρωση .

Read more: Go to TOP and Bottom