Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ


Πολιτική ανάλυση με τη ματιά του Καστρινού

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φανερώνουν μια κατάσταση που λίγο πολύ την γνωρίζαμε. Τα κυβερνώντα κόμματα σε κατακόρυφη πτώση έχουν χάσει προ πολλού την όποια δημοκρατική νομιμοποίηση είχαν.
Εν πάση περιπτώσει το 22,7 % και 8 % είναι επίτευγμα αν αναλογισθούμε την απ’ όλους ομολογούμενη ανικανότητα της κυβέρνησης. Όμως το δράμα είναι το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν λέει να εκτιναχθεί ώστε να πείθει ότι μπορεί να κάνει κυβέρνηση.

Βέβαια τα στελέχη της μπορεί να λένε ότι μπορούν αύριο να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι, αποκλείεται να τα βρούνε με τους δανειστές σύμφωνα μ’ αυτά που λένε τώρα. Θα τους κατασπαράξουν, κι όπως είναι και νηστικοί εδώ και κάνα δυο μήνες τώρα, η αριστερή αυτή κυβέρνηση θα μοιάζει με Χριστιανούς στο Κολοσσαίο μπρος σε νηστικά λιοντάρια.
Αυτά όλα συνυπολογίζει ο Ευάγγελος ο βαρύς ο συγκυβερνών και άρχισε να μιλάει για εκλογικούς νόμους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Όμως κ. συνταγματολόγε της συμφοράς δικό σου δημιούργημα είναι το σύνταγμα που αφήνει στο απυρόβλητο τους υπουργούς και που μετέτρεψε τον εκάστοτε πρωθυπουργό σε απόλυτο μονάρχη;
Για να μην «λιανίζουμε» τα πριονίδια εκεί στην εκλογή του πρόεδρου της Δημοκρατίας θα γίνει πια ότι είναι να γίνει. Κι αφού οι πολιτικοί αρχηγοί είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να τα βρουν και να συνεργασθούν, ίσως μια κυβέρνηση από εξωκοινοβουλευτικούς «καμικάζι» που θα έχουν πίσω τους τουλάχιστον το 80% της βουλής, θα μπορούσε να «ξεβαλτώσει»- λέω εγώ τώρα - την κατάσταση. Μέχρι να βγούμε για λίγο από το βάλτο όπου θα έχει μετά την άνεση του να μας ξαναρίξει μέσα ξανά με την ησυχία του το πολιτικό σύστημα!
Τέλος δεν μπορώ παρά να χαρακτηρίσω σαν πραγματικό ολίσθημα την δήλωση Τσίπρα με τις απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, «Να μη διανοηθεί να... κυβερνήσει...». Αυτά δεν λέγονται σε καταστάσεις σαν τις σημερινές. Έτσι αποκτά επικαιρότητα και το ρηθέν υπό γέρου Καραραμνλή του «γαμοσταύρη» ότι «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και άλλα που γίνονται χωρίς να λέγονται.
Γι’ αυτό σου λέω πως το συμπέρασμα των τελευταίων εκλογών είναι η πασίγνωστη φράση του λαού «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom