Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Λαίλαπας Χίου – Karşıyaka Σμύρνης: Κέρδισε η ελληνοτουρκική φιλία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Σε γιορτινό κλίμα συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου (10/5/2014) ο ποδοσφαιρικός αγώνας Λαίλαπας Λειβαδίων – Karşıyaka Σμύρνης,που είχε διακοπεί το 1930 και τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 2.000 άτομα, οι μισοί Τούρκοι.

Στο γήπεδο βρέθηκε επίσης σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του νησιού, καθώς επίσης ο Τούρκος Πρέσβης της Αθήνας, ο Έλληνα πρόξενος της Σμύρνης, αλλά και ο Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Αν και στην αρχή της ημέρας οι ανησυχίες των διοργανωτών ήταν έντονες για το αν θα επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες την εξέλιξη του αγώνα τελικά όλα πήγαν καλά κι έτσι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα από εκεί που τον είχαν αφήσει το 1930 (λόγω βροχής), δηλαδή από το 3ο λεπτό.

Μοναδική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, όπου όλοι μαζί φώναζαν συνθήματα και χειροκροτούσαν τόσο την προσπάθεια των παικτών του Λαίλαπα, όσο και της Karşıyaka.

Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε ισόπαλος με σκορ 5-5, πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αφού ασυγκράτητοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα στη μέση του γηπέδου όλοι μαζί, στέλνοντας το μήνυμα στις Κυβερνήσεις ότι πιστεύουν στην ελληνοτουρκική φιλία και θέλουν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.



Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ελληνοτουρκική συνάντηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom