Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Καταγγελία των ευρωεκλογών, αποφάσισε το Πατριωτικό Μέτωπο


Να καταγγείλουν την ΕΕ των τοκογλύφων και των πολυεθνικών με αποχή από τις ευρωεκλογές, καλεί τα μέλη και τους φίλους του, καθώς και ολάκερο τον ελληνικό Λαό, το Πατριωτικό Μέτωπο.

Με μία μόνον εξαίρεση, η συντριπτική πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που συνεδρίασε χθες στα γραφεία του ΠΑΜ, επικύρωσε την εισήγηση του Προέδρου του κ. Σταύρου Βιτάλη η οποία χαρακτηρίζει "συμμετοχή στο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας μας", τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Ένα διαρκές έγκλημα το οποίο οργάνωσαν και εξετέλεσαν από κοινού, οι της ΕΕ και οι ντόπιοι δωσίλογοι, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία. Με στόχο την ικανοποίηση και μόνο, των ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων τους.


"Είμαστε υπόλογοι, απέναντι στην ιστορία μας, στους νεκρούς και στα αγέννητα. Με την ψήφο μας για την ανάδειξη επαγγελματικών στελεχών με αμοιβές της τάξης των 42.000 ευρώ/μήνα, σε μια ευρωβουλή, η οποία μόνο κατ' όνομα είναι "βουλή", επικυρώνουμε την κατάλυση του ελληνικού συντάγματος. Αποδεχόμαστε την οικονομική κατοχή της χώρας, από ΤΡΟΙΚΑ και ΔΝΤ, υπογράφουμε την οριστική, θανατική μας καταδίκη", είπε στην εισαγωγική του ομιλία στο Π.Σ., ο κ. Βιτάλης. 

Και ολοκλήρωσε: " Η αποχή μας από τις ευρωεκλογές, δεν είναι γύρισμα της πλάτης στη δημοκρατία. Είναι βαθειά πολιτική πράξη, απέναντι στη μαφία που κατοικοεδρεύει, στους γυάλινους πύργους των Βρυξελλών. Απέναντι στην επαγγελματική τάξη που γέννησε και αναπαράγει σε διάφορες μορφές το κομματικό κράτος, σε μια διαχρονική κατάρα, Μαυροκορδάτων και Κωλέτηδων".

Να σημειώσουμε εδώ πως με την απόφασή του αυτή, το Πατριωτικό Μέτωπο, όντας εγκεκριμένος από τον Άρειο Πάγο και την Βουλή των Ελλήνων πολιτικός φορέας, σηκώνει μόνο του στους ώμους του, την βαρύτατη αυτή επιλογή. Όντας παράλληλα απόλυτα πεπεισμένος, πως αυτός ο δρόμος, ο δρόμος της καταγγελίας της ΕΕ των τοκογλύφων και των πολυεθνικών, ανοίγει ταυτόχρονα το δρόμο, για την Ευρώπη των Λαών.

Ακολουθεί η πλήρης εισήγηση του Προέδρου του Κινήματος.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αγαπητά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά, μπροστά σε ένα "τετελεσμένο εκλογών" της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Απέναντί μας, έχουμε πολυπληθείς "επιχειρηματικές ομάδες", οι οποίες αποτελούνται από πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, ΜΚΟ και Κινήματα διαφόρων τύπων, οι επαγγελματίες των οποίων, συμμετέχουν και συμβάλλουν στη λειτουργία τους.

Η λειτουργία των παραπάνω ομάδων, χαρακτηρίζεται ως "επιχειρηματική", δεδομένου ότι, διαθέτει όλα τα διακριτά χαρακτηριστικά μιας "εταιρίας", η οποία λειτουργεί με μοναδικό στόχο την οικονομική άνοδο, τόσο του "νομικού προσώπου" που αυτή εκφράζει, όσο και την ικανοποίηση των αναγκών των στελεχών τους.

Τυπικά, το κεντρικό επιχείρημα όλων των ομάδων αυτών, είναι ότι "ο Λαός είναι η πηγή της εξουσίας τους". Και η βάση πάνω στην οποία στηρίζουν τη νομιμοποίησης τους, είναι οι εκλογές.
Είναι όμως αυτή η "main stream" και "politically correct" άποψη, Δημοκρατία;

Σύμφωνα πάλι με τις τρέχουσες και εν πολλοίς "αδιαμφισβήτητες" θέσεις τους, Δημοκρατία είναι μια συνέλευση πολιτών η οποία διαλέγει τους αντιπροσώπους της για να υπερασπιστούν τις διεκδικήσεις της, και τους ζητά να απολογηθούν για την επιτυχία ή την αποτυχία τους.

Θα χρησιμοποιήσω εδώ, ως απάντηση στο "κεντρικό αυτό επιχείρημα" της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης και των παρατρεχάμενών της, την πρόσφατη αναφορά του 80χρονου Βέλγου φιλοσόφου Raoul Vaneigem, στην οποία μάλιστα, συμφωνεί, η συντριπτική πλειοψηφία του διεθνούς φιλοσοφικού ρεύματος κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων:
Όμως, σε τι θα με εκπροσωπούσαν αυτοί που: Κλέβουν τον δημόσιο πλούτο, χρησιμοποιούν τους δασμούς και τους φόρους των μισθωτών και των μικροεπαγγελματιών για να ξελασπώσουν τις καταχρήσεις των μπάνγκστερς, διαχειρίζονται τα νοσοκομεία σαν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ασθενείς, προωθούν τα σχολεία-στρατόπεδα και κατασκευάζουν φυλακές και κλειστά κέντρα αντί να πολλαπλασιάζουν τα μικρά σχολεία, υποστηρίζουν τις μαφίες των αγροτικών προϊόντων που εκτρέπουν τη διατροφή από τη φύση, καταστρέφουν τους τομείς προτεραιότητας (μεταλλουργία, υφαντουργία, κατοικία, ταχυδρομεία, μεταφορές, υαλουργία, εργοστάσια αγαθών) χρήσιμων στην κοινωνία;
Απ’ την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά, αυτό που προέχει είναι η αναζήτηση πελατείας, είναι η εξουσία, το ψέμα, η απάτη και τα φούμαρα. Είναι η περιφρόνηση του φουκαρά που ρίχνει στα χαμένα την εμπιστοσύνη του στην κάλπη χωρίς να σκέφτεται τη χολέρα της απογοήτευσης που, καθώς τον οδηγεί εξαγριωμένο στην τυφλή λύσσα, τον προετοιμάζει για τη βαρβαρότητα του «ο καθένας για πάρτη του» και του «όλοι εναντίον όλων».

Μα, θα πείτε, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι, δεν ξοδεύουν όλοι το χρήμα του φορολογούμενου σε επαγγελματικά ταξίδια, σε έξοδα παραστάσεως, σε διάφορες καταχρήσεις. Μερικοί είναι έντιμοι και αφελείς. Σίγουρα, αλλά αυτοί δεν μένουνε καιρό στην αρένα.

Εν τω μεταξύ χρησιμοποιούνται για προπέτασμα από τους διψασμένους για εξουσία, τους άρρωστους για κυριαρχία, τους διαχειριστές της εκλογικής φάρσας, τους προαγωγούς ενός ίματζ που κοτσάρουν παντού, χωρίς να φοβούνται τη γελοιοποίηση.

Ας μην παρεξηγηθώ: αν και η κοινοβουλευτική δημοκρατία σαπίζει όρθια, δεν προτείνω ούτε να την εξαφανίσουμε ούτε να την ανεχθούμε σαν το μη χείρον. Δεν θέλω ούτε το «Βούλωσ’ το!» ούτε το «Μη σταματάς να μιλάς!». Θέλω να ξαναβρεί η πολιτική το αρχικό της νόημα: τέχνη της διακυβέρνησης της πολιτείας.

Θέλω μια Άμεση Δημοκρατία που να πηγάζει όχι από δαρμένους, προδομένους πολίτες που λένε «καλά είμαι εδώ», αλλά από άνδρες και γυναίκες που νοιάζονται να προάγουν παντού την αλληλεγγύη και την πρόοδο του ανθρώπου".

Απέναντι λοιπόν στο "δίλλημα" της συμμετοχής μας η μη στις εκλογές, ευρωεκλογές και περιφερειακές/δημοτικές εκλογές, ως Κίνημα αλλά και ως Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζουμε στην περίπτωση των ευρωεκλογών και τα επιπλέον, ρητορικά κυρίως, ερωτήματα:
1. Η συμμετοχή μας στις διαδικασίες για την ανάδειξη της Ευρωβουλής, μήπως πέραν των παραπάνω, αποτελεί και επικύρωση της οικονομικής κατοχής της χώρας, η οποία αποφασίστηκε από την ΕΕ και υλοποιήθηκε από το σύνολο της πολιτικής τάξης της χώρας; Είτε με άμεση συναυτουργία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,  είτε με ηθική συναυτουργία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΑΝΕΛ; Δεδομένου ότι, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να καταγγέλλουν ανέξοδα, θα μπορούσαν να παραιτηθούν και να προκαλέσουν την ανατροπή της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης/ελιτ, και την πορεία της χώρας προς την άβυσσο;
2. Η επικύρωση της οικονομικής κατοχής της χώρας, με τη συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές, θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως επιχείρημα από την ΕΕ: "Συμμετείχατε στις εκλογές μας, άρα αποδέχεστε την φυσική πορεία των πραγμάτων, με υποσημειώσεις του τύπου επιφυλάσσομαι;"
3. Υπάρχει έστω και ένα ενδεχόμενο, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές οι οποίοι θα εκλεγούν, να ανατρέψουν μέσα από το συμβουλευτικό αυτό όργανο, την προαποφασισμένη και υλοποιηθήσα οικονομική κατοχή της χώρας; Ή η διάθεσή μας να συμμετάσχουμε στις ευρωεκλογές, απλώς αποτελεί τη δική μας φαντασιακή/μεταφυσική ανάγκη, "να τους τιμωρήσουμε" ψηφίζοντας υψηλά αμειβόμενους "επαναστάτες" (των 50 περίπου χιλιάδων ευρώ το μήνα);
4. Μήπως το - ούτως ή άλλως ανεδαφικό - επιχείρημα "να στείλουμε αντάρτες ευρωβουλευτές", είναι τελικά και άκρως επιθυμητό από την καθεστηκυία πολιτική τάξη, γιατί έτσι έχει και το άλλοθι "περί δημοκρατικότητας και πολυφωνίας" στην ΕΕ;
5. Έχει ανατραπεί ποτέ στην ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών η πορεία τους προς την άβυσσο, με εκλογές, στο πλαίσιο μάλιστα των κοινοβουλευτικών δημοκρατιών;
6. Η άρνησή μας να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές, μήπως είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία, να καταγγείλουμε την ΕΕ των μπάνγκστερς; Να στείλουμε δηλαδή με αυτή μας την κίνηση, μήνυμα στους άλλους Λαούς της Ευρώπης, για "βάθεμα της δημοκρατίας" μέσα στην ΕΕ των Λαών, και όχι των τραπεζών και των τεχνοκρατών;

Δεδομένου πως θεωρώ τα παραπάνω ρητορικά ερωτήματα, περιέχουν και τις απαντήσεις τους, προσθέτω ως έντιμος Αμεσοδημοκράτης το παρακάτω:
Είναι δημοκρατική διαδικασία και έκφραση ελεύθερης βούλησης, η δυνατότητα επιλογής ενός προϊόντος, μέσα στο πολυεθνικό σούπερ-μάρκετ, το οποίο διαθέτει μόνον μεταλλαγμένα; Ακόμη και αν σε κάποια γωνιά του, διαθέτει και κάποια - ελάχιστα συνήθως - προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας (και εκείνα ακόμη αμφιλεγόμενα);

Όντας λοιπόν, απόλυτα πεπεισμένος πως η συμμετοχή των μελών/φίλων του Πατριωτικού Μετώπου, αλλά και ολάκερου του ελληνικού Λαού στις ευρωεκλογές, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΘΙΚΗ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, προτείνω στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματός μας:
1. Να καλέσει τα μέλη/φίλους του Κινήματος αλλά και τον ελληνικό Λαό, να καταγγείλει την ΕΕ της πολιτικής τάξης των υπηρετών των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, απέχοντας από τις ευρωεκλογές.
2. Στην περίπτωση των περιφερειακών/δημοτικών εκλογών, να καλέσει τα μέλη/φίλους του Κινήματος αλλά και τον ελληνικό Λαό, να στηρίξουν Πατριώτες/Δημοκράτες υποψηφίους, (αποκλείοντας φυσικά πλήρως και σε κάθε περίπτωση τους υποψηφίους των δωσιλόγων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, τους εθνομηδενιστές και τους νεοναζί), οι οποίοι, υπηρέτησαν με τη σταθερή φυσική τους παρουσία, την Περιφέρεια και τους Δήμους στους οποίους είναι υποψήφιοι.
3. Τέλος, να κάνει ξεκάθαρη για μια ακόμη φορά την θεσμική θέση του Πατριωτικού Μετώπου για διέξοδο από την πολλαπλή κρίση την οποία βιώνουμε, μέσα από την επιλογή της Άμεσης Δημοκρατίας. Αυτήν που ως πρόσφατο παράδειγμα έχουμε την Ισλανδία, και η οποία ως τελικό, σταθερό και αμετακίνητο στόχο έχει, το πλήρες πέρασμα όλων των εξουσιών στο Λαό. Με τον Πολίτη-Νομοθέτη, τον Πολίτη-Δικαστή, τον Πολίτη, υπεύθυνο για την ασφάλεια της γειτονιάς και της Πατρίδας του.

Σταύρος Βιτάλης
Πρόεδρος/συντονιστής Κινημάτων: Πατριωτικό Μέτωπο, Αλληλέγγυον Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελληνική Τράπεζα Σπόρων.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
  
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com  

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης  
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com    
Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom