Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την εργατική Πρωτομαγιά - Ζωντανά η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Πάτρα - Τώρα: Ένταση στην πορεία του ΕΚΠ - Αναρχικοί προσπάθησαν να πάρουν πανό του Δ.Σ.

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στις μεγάλες πόλεις της χώρας για την εργατική Πρωτομαγιά. Η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24 απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά ξεκίνησε στην Ομόνοια και με πορεία βρίσκεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Ωστόσο και τα δύο συλλαλητήρια θα έχουν κοινό τελικό προορισμό καθώς οι πορείες θα καταλήξουν στην Βουλή.

Παρακολουθήστε ζωντανά την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς από το Σύνταγμα.



Συγκεντρώσεις στη Θεσσααλονίκη
Με σύνθημα "Ποτέ ξανά άνεργοι Πρωτομαγιά" εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους. Το κάλεσμα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η ΕΔΟΘ. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ομιλίες και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πιθανή κατάληξη το ΥΜΑΘ. Δείτε τί δήλωσαν ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης.



Στο άγαλμα του Βενιζέλου έχουν συγκεντρωθεί τα μέλη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Αυτή την ώρα είναι κελιστά και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι ομιλίες. Τα μέλη του ΠΑΜΕ θα τοποθετήσουν στεφάνια στο μνημείο του άγνωστου καπνεργάτη στη συμβολή των οδών Εγνατία με Βενιζέλου και στη συνέχεια υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει πορεία προς το ΥΜΑΘ.

Ενταση στην Πάτρα

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο με την έναρξη της πορείας του Ε.Κ.Π. και της ΑΔΕΔΥ όταν ομάδα αναρχικών προσπάθησε να αφαιρέσει το πανό της διοίκησης που ήταν στην κεφαλή.

Σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές. Η Ομάδα των αντιεξουσιαστών υποχώρησε και βρίσκεται στο τέλος της πορείας .



Ομάδα ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ανέβηκε στο Εργατικό Κέντρο και προχώρησε στην ανάρτηση πανό.

http://www.patrastimes.gr

Δύο συγκεντρώσεις και στο Αγρίνιο

Δύο ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ημέρας στην πόλη του Αγρινίου, μία στην κεντρική πλατεία Αγρινίου του ΠΑΜΕ και μια του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ειρήνης.
Σε εκείνη του ΠΑΜΕ και των φορέων που πρόσκεινται σε αυτό (ΠΑΣΥ,ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ κλπ)ο εορτασμός άρχισε με ζωντανή μουσική από λαϊκή μπάντα της περιοχής που έπαιξε τραγούδια σχετικά με τους αγώνες της 1ης Μάη.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom