Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Κοινοβουλευτισμού βουλευτές με κλούβα και χειροπέδες στο Ναό της Δημοκρατίας

Ετσι θα γίνει η μεταγωγή του Γερμενή και πιθανόν του Μπούκουρα στη Βουλή!
Ναι θα συμβεί κι αυτό στην Ελλάδα,ενώ σε δύο βδομάδες υποτίθεται έχουμε εκλογές!

Με κλούβα της αστυνομίας και χειροπέδες θα γίνει η μεταγωγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή από τις φυλακές Κορυδαλλού αύριο στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του.Άγνωστο παραμένει ακόμη αν θα μεταχθεί με τον ίδιο τρόπο από τις φυλακές Ναυπλίου και ο Στάθης Μπούκουρας.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι έχουν κληθεί να περάσουν το κατώφλι της Βουλής για να μιλήσουν και να ψηφίσουν, αν το επιθυμούν, στη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας τους, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ο ανεξάρτητος πλέον, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Ναυπλίου.

Ο μεν πρώτος έχει λάβει ήδη άδεια από την εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού για να έρθει αύριο στη Βουλή και να τοποθετηθεί, όπως του επιτρέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, επί του νέου αιτήματος των ανακριτριών για την άρση ασυλίας του, για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Για το ίδιο αδίκημα ζητείται και η άρση ασυλίας του κ. Μπούκουρα, ο οποίος, μέχρι το μεσημέρι, φέρεται να μην είχε λάβει απάντηση από την εκεί εισαγγελία, επί τους αιτήματός του, ωστόσο το θέμα θεωρείται τυπικό και όλα δείχνουν πως και αυτός θα παραστεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο ίδιος έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί κανόνες σχετικά με την μεταγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τους παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλειας.Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Μέχρι στιγμής δε, είναι άγνωστο σε πιο σημείο θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες, δεδομένου πως από την ώρα που θα μπουν στο κτίριο δεν μπορούν να τις φορούν.

«Η Αστυνομία και η Φρουρά της Βουλής θα πρέπει να ακολουθήσουν ότι προβλέπεται και γίνεται με την μεταφορά των προφυλακισμένων στα δικαστήρια. Εκείνες είναι και μόνο που οφείλουν να μεριμνήσουν τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά τους, από ποια πόρτα θα εισέλθουν και σίγουρα τα θέματα αυτά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Βουλής για να κάνει κάτι ή όχι…» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής.

Για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η άρση ασυλίας και του Νίκου Μίχου αλλά και του ανεξάρτητου πλέον, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, η ομιλία του οποίου, επίσης αναμένεται με ενδιαφέρον, δεδομένου ότι φέρεται να έχει δεχτεί απειλές από τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να μην προβεί σε αποκαλύψεις για τη δράση της.

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή παραίτησης του από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής είχε χαρακτηρίσει εγκληματική τη δράση της και είχε πάρει αποστάσεις, καταδικάζοντάς τη και δηλώνοντας πως δεν είχε καμία ανάμειξη με αυτή.

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του.

Ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή τον οποίο αφορά η αίτηση και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι ομιλούν μετά τους τυχόν ομιλητές της κάθε υπόθεσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων και για τη διευκόλυνση και μόνο της ονομαστικής ψηφοφορίας καταρτίζεται ψηφοδέλτιο στο οποίο ο κάθε βουλευτής αναγράφει το όνομά του, την εκλογική του περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα διότι αυτό απαιτεί η φανερή ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom