Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

“Βάφτισαν” τη ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ και ανανέωσαν για 8 μήνες το προσωπικό της,ενώ ήδη άρχισαν τα όργανα...

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τη ΝΕΡΙΤ
Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ ήδη έπαυσε από τα καθήκοντα του προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου τον Γ.Προκοπάκη.

Σε καλά οργανωμένο σχέδιο εξελίσσεται η επιχείρηση λειτουργίας κρατικού τηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα. Το πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ΕΡΤ Α.Ε της 11ης Ιουνίου, ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Βουλή με μια τροπολογία στον άσχετο νόμο περί προληπτικού ελέγχου των Τραπεζών με την οποία το κρατικό μόρφωμα του Γιάννη Στουρνάρα, η ΔΤ βαφτίζεται σε ΝΕΡΙΤ.

Η υπηρεσία της ειδικής διαχείρισης της περιουσίας της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών διατηρείται για δυο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλα δύο χρόνια!

Το πέρασμα στο νέο τηλεοπτικό κρατικό καθεστώς της μεταΕΡΤ εποχής συμπληρώνεται με δυο ακόμη κινήσεις. Η ΝΕΡΙΤ δεν θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού με αιτιολογία τις επικείμενες εκλογές. Και θα υπογράψει σύμβαση εργασίας διάρκειας 8 μηνών με τους συμβασιούχους της ΔΤ που ήδη έχουν πάρει ανανέωση σύμβασης ως τον Δεκέμβριο του 2014.

Πρακτικά δηλαδή ως το Καλοκαίρι του 2015 η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμπει με το προσωπικό της Δ.Τ, η ειδική διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά θα καταγράφει ως το 2016 την περιουσία της ΕΡΤ και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θα αναθέτει εκπομπές, προγράμματα αλλά και τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας σε εξωτερικούς συνεργάτες και ιδιωτικές εταιρείες.

Το προμελετημένο «έγκλημα» να εξαφανιστεί από τον τηλεοπτικό αέρα ο τηλεοπτικός φορέας που κατά το γράμμα του νόμου εκπέμπει προς το δημόσιο συμφέρον, εκτυλίχθηκε τους τελευταίους δέκα μήνες με αλλεπάλληλες νομικές παρεμβάσεις, προσθήκες διατάξεων και τροποποιήσεις της πρώτης απόφασης του λουκέτου της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς κύρωση από τη Βουλή

Το τελικό αποτέλεσμα της λειτουργίας της Δ.Τ με το όνομα ΝΕΡΙΤ, ήταν προδιαγραμμένο από τη στιγμή που η κυβέρνηση επέλεξε να μην κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατάργησης της ΕΡΤ στη Βουλή, καθιστώντας έτσι το κλείσιμο της συνταγματικά παράνομο .

Έκτοτε ακολούθησαν οι προμελετημένες ενέργειες για να επιβληθεί το τηλεοπτικό καθεστώς εκπομπής της Δ.Τ. Η υπουργική απόφαση 2 της 11ης Ιουνίου 2013 με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ τροποποιήθηκε στις 12 Ιουνίου. Έκτοτε κάθε φορά που η κυβέρνηση χρειάζονταν να ξεπεράσει τα κωλύματα των νόμων που κουρέλιασε για να κλείσει την ΕΡΤ, απλώς τροποποιούσε την πρώτη εκείνη απόφαση!

Η τρίτη τροποποίηση έγινε στις 19 Ιουνίου, ακολούθησε άλλη μια στις 8 Ιουλίου και στις 22 Ιανουαρίου 2014 ξανατροποιήθηκε. Η τελευταία ήταν κομβική, καθώς άνοιγε το δρόμο για τη μετατροπή της Δ.Τ σε ΝΕΡΙΤ καθώς καθόριζε την ανάθεση προγραμμάτων της νέας κρατικής τηλεοπτικής εταιρείας στην υπηρεσία της Δ.Τ.

Είχαν προηγηθεί οι προσλήψεις συμβασιούχων για δύο μήνες που στη συνέχεια με κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τις προσλήψεις, ανανεώθηκαν για έξι μήνες και πλέον οι ίδιοι εργαζόμενοι, άνευ διαγωνισμού ως το τέλος του 2014.
http://www.typologies.gr/

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τη ΝΕΡΙΤ

Πριν καλά καλά βγει στον αέρα το καινούργιο σήμα, άρχισαν τα όργανα, ή μάλλον οι κόντρες. Τα τελευταία 24ωρα πάντως, το κτήριο της Αγίας Παρασκευής όπου στεγάζεται η ΝΕΡΙΤ είναι καζάνι που βράζει, ενώ στο Μαξίμου… βράζουν ακόμα περισσότερο, προσπαθώντας να μαζέψουν ό,τι μπορούν να μαζέψουν από το καινούργιο τους Μέσο πριν «τσαλακωθεί» η εικόνα του.
Για το λόγο αυτό και στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, προσπαθεί… να βάλει τάξη!

Όπως φαίνεται, εδώ και λίγες ώρες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, Γεώργιος Προκοπάκης, τελεί, ή… τον τελούν σε παραίτηση. Εδώ και μέρες έχει ξεσπάσει εσωτερική κόντρα με άλλα μέλη του ΔΣ, ενώ μάλιστα κάποιοι, όπως ακούγεται, είπαν ότι θα λάβουν μέρος ξανά σε συνεδρίαση του ΔΣ μόνο όταν συζητηθεί η «παραίτησή» του.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία λαμβάνει μέρος και ο εποπτεύων κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Το τι θα βγει από αυτή τη συνάντηση, αλλά και ποιοι θα… εξέλθουν μόνιμα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, είναι ακόμα άγνωστο. Οι καλά γνωρίζοντες όμως, θεωρούν ότι από την «αναμορφωμένη», όπως θέλουν να λένε, κρατική τηλεόραση θα υπάρξουν αποχωρήσεις, ή - όπως τις λένε πιο.. εύηχα- παραιτήσεις!
http://www.newsit.gr/

update:Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ το απόγευμα έπαυσε από τα καθήκοντα του προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου τον Γ.Προκοπάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom