Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Θρίλερ με το μέγεθος του σεισμού στη Σαμοθράκη! - Από 6,3 έως 7 ρίχτερ - Μικροζημιές και τραυματισμοί από πανικό στην Τουρκία - Αναμενόμενοι οι ισχυροί μετασεισμοί (βίντεο)

Ξένα ινστιτούτα κάνουν λόγο ακόμα και για 7 Ρίχτερ
Πάντος ανάλογα με το μέγεθος του σεισμού είναι ευχάριστο που δεν υπάρχουν θύματα

- Τρεις ελαφρά τραυματίες στη Λήμνο 
- Δεν έχει καταγραφεί κλήση για θύματα ή εγκλωβισμένους
- Κατέρρευσε στέγαστρο στο Αεροδρόμιο της Λήμνου, παλιά εγκατειλεμένα σπίτια, μία εκκλησία και μαντρότοιχοι
- Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, ήταν επιφανειακός και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας  ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ,ενώ νέα καταγραφή του ΕΣΚ μιλάει για 6,9 ρίχτερ
- Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 5,7 και 4,7 Ρίχτερ και αρκετοί μικρότεροι
- Το επίκεντρο εντοπίζεται στο βόρειο Αιγαίο, στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Λήμνο, Θάσο και Σαμοθράκη
- Πάνω από 100 τραυματίες στην Τουρκία
- Έγινε αισθητός στην Τουρκία, στη Σόφια και στα Σκόπια
- Δείτε βίντεο
Τα νέα στοιχεία του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Magnitude Mw 6.9
Region AEGEAN SEA
Date time 2014-05-24 09:25:02.9 UTC
Location 40.29 N ; 25.40 E
Depth 27 km
Distances 257 km NW of İzmir, Turkey / pop: 2,500,603 / local time: 12:25:02.9 2014-05-24
87 km W of Çanakkale, Turkey / pop: 87,791 / local time: 12:25:02.9 2014-05-24
44 km W of Gökçeada, Turkey / pop: 7,822 / local time: 12:25:02.9 2014-05-24
22 km S of Kamariótissa / pop: 1,022 / local time: 12:25:00.0 2014-05-24



Σύμφωνα με τοπικές αστυνομικές αρχές, δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών στη Λέσβο.Στη Λήμνο, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο του νησιού, καθώς επίσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μύρινας.

Επίσης υπήρξαν κατακρημνίσεις σαθρής τοιχοποιίας σε παλαιές κατοικίες στην ύπαιθρο της Λήμνου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος που διενεργεί κλιμάκιο της πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο της Λήμνου για τυχόν καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 6,5R που σημειώθηκε στην περιοχή.Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λήμνου τόνισε πως η οροφή του αεροδρομίου δεν έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές ενώ ελέγχεται μια πεσμένη ψευδοροφή στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδιαδρόμου.



Για τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη αναχωρούν ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη.Ηδη από την πρώτη ώρα του μεγάλου σεισμού έφυγαν για την περιοχή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και μονάδα της ΕΜΑΚ

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου τέθηκε σε ετοιμότητα ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφ' όσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, μετά τον σεισμό 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο του ρήγματος της Ανατολίας.

Ένας Βρετανός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά στο αεροδρόμιο της Λήμνου, καθώς κατά τη διάρκεια του σεισμού των 6,5 βαθμών κατέπεσε τμήμα ψευδοροφής.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ–ΜΠΕ από το τμήμα των επειγόντων στο νοσοκομείο της Λήμνου, "το συμβάν αντιμετωπίστηκε από το γιατρό του αεροδρομίου".

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα μια μητέρα και το παιδί της από το χωριό Κορνός, που κατά τη διάρκεια του σεισμού προσπάθησαν να προστατευθούν κάτω από ένα τραπέζι.

Το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του σεισμού, αν και κατά τη διάρκεια της δόνησης έγινε πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησής του, πρόβλημα που τώρα έχει αποκατασταθεί.



Πανικός και στη γειτονική Τουρκία από τον σεισμό,κάνουν λόγο για 100 τραυματίες

Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 τραυματίες χτύπησαν όταν πανικόβλητοι έφευγαν από τα σπίτια τους πηδώντας ακόμα και από μπαλκόνια.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού και τον πανικό που προκλήθηκε


Οι στιγμές που θα δείτε παρακάτω είναι από τη Σόμα. Ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι στο Τσανάκαλε τραυματίστηκαν 5 άτομα από σπασμένα τζάμια και άλλοι 30 έσπευσαν στο νοσοκομείο για παροχή βοήθειας.




Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο ανέβασε η Hurriyet στη σελίδα της στο οποίο οι κάτοικοι του Τσανάκαλε τρέχουν πανικόβλητοι μακριά από τα κτίρια. Ένας από αυτούς μάλιστα τραυματίστηκε πηδώντας από τον πέμπτο όροφο.

Δείτε το βίντεο

Αισθητός ο σεισμός και στη Σόφια

Αισθητός έγινε στη Σόφια καθώς και σε πόλεις της νότιας Βουλγαρίας ο ισχυρός που σημειώθηκε νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωδαισίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, καθηγητής Εμίλ Μπότεφ ο σεισμός εντάσσεται στην κανονική σεισμική δραστηριότητα του Βορείου Αιγαίου.

"Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα στη φύση. Η προσωπική μου εκτίμηση, βάση της μακροχρόνιας εμπειρίας μου, είναι ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός ενώ θα υπάρξουν χιλιάδες μετασεισμοί", ανέφερε ο κ. Μπότεφ.

Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους της Σόφιας και των πόλεων Κίρτζαλι, Χάσκοβο και Μπλακόεβγκρατ οι κάτοικοι των οποίων βρήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα πρωτα πλανα ηταν απο τουρκια .οι οι λιμνιοι ψυχη δεν εχουν ή ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗς ΣΤΗ ΛΙΜΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ.βασικα εχω αγνοια για το θεμα της ερτ αλλα αν λειτουργουσε εχω την εντυπωση πως εναν ανταποκριτη θα τον ειχε και επισης εχω αγνοια του θεματος αλλα νομιζω το θεμα αφορα την εθνικη ασφαλεια
μια ασχετη απο κρητη

Ανώνυμος είπε...

Κυριες και Κυριοι μπειτε στο http://powernewsgreece.blogspot.com/ για να μαθαινετε τα νεα σας με συνεχης ενημερωση σχολιασμο των επικαιρων θεματων απο ολες τις πλευρες.

Read more: Go to TOP and Bottom