Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Εκλογές 2014: τα πάντα όλα όσα συμβαίνουν σήμερα (φωτο & βίντεο)


Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2014 από το enikos.gr,η σελίδα ανανεώνεται διαρκώς με ειδήσεις που προκύπτουν απ' όλη την επικράτεια.
Εκατόν ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τις πρώτες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα αλλά η ιστορική έρευνα για τις δημοτικές εκλογές κινείται στη σκιά των αναρίθμητων εργασιών που έχουν γραφεί για τις βουλευτικές εκλογές.
Ένας 19χρονος συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα στη Ναύπακτο, διότι έγραφε συνθήματα έξω από εκλογικό κέντρο.
Από τις 7.00 άνοιξαν οι κάλπες και στα 1295 εκλογικά τμήματα της Κρήτης, με τη διαδικασία να εξελίσσεται μέχρι αυτή την ώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ευτράπελα.
Ανακοινώθηκε ήδη το πρώτο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για τη Μαρία Καμμά - Αλιφέρη, η οποία βγήκε δήμαρχος στην Τήλο, πριν από τις κάλπες.



Φωτογραφία από τις πρώτες ψήφους που έπεσαν από νωρίς στις κάλπες εκλογικού κέντρου της Νίκαιας.
Χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία έχει εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών για τη διευκόλυνση των εκλογέων.
Λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί και το άνοιγμα της κάλπης ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος από πολύ νωρίς βρίσκεται στο γραφείο του, επισκέφθηκε τόσο την αίθουσα των δημοσιογράφων, όσο και τον χώρο που χτυπά η καρδιά της εκλογικής διαδικασίας.
Πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας, θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Άρχισαν τα παρατράγουδα στην εκλογική διαδικασία. Στην Πάτρα αναφέρουν ότι κάποια τμήματα δεν έχουν εφορευτική επιτροπή.

Οι πρώτες ψήφοι στο 3139 εκλογικό τμήμα του Ζωγράφου, έπεσαν στην κάλπη από τις 7.20 το πρωί.
Στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεθεί εναέρια και πλωτά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση τυχουσών εκτάκτων αναγκών κατά τη διάρκεια των επικείμενων εκλογών. Το κόστος της διάθεσης των μέσων θα βαρύνει το υπουργείο Εσωτερικών.
Το εκλογικό του δικαίωμα ασκεί ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο δημοτικό σχολείο Αγίου Ελευθερίου.
Στα Γιάννενα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα ψηφίσει στην Πύλο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Νέα Ιωνία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο 41ο & 42-ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών και ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, θα ψηφίσει στο Χαϊδάρι.
Με 1.441 δημοτικούς και 105 περιφερειακούς συνδυασμούς να κατέρχονται στην αναμέτρηση των εκλογών, σε όλη τη χώρα, ξεκινά η σημερινή πολιτική «μάχη».
Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, οι εκλογείς είναι 9.871.733, (με 4.779.471 εξ αυτών άντρες και 5.092.262 γυναίκες).
07.00- Άνοιξαν οι κάλπες
Ξεκίνησε η εκλογική μάχη. Από τις 7 το πρωί ώς τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για τον α' γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.
Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική και δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι βρίσκονται σήμερα σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τους τμήμα.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι επίσης αποδεκτή. 
Μάθε που ψηφίζεις
Μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν.
Συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα το ονοματεπώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα), το πατρώνυμο (τουλάχιστον τα δύο πρώτα γράμματα) και την χρονολογία γέννησης μπορείτε να δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζετε.
Εναλλακτικά λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο: 213 136 1500 - 526

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom